burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 štanglica

Mak kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 štanglica

Sastojci

1 pakovanje rozen kora

400 g mlevenog maka

400 ml mleka

300 g šećera

1 C vanilin šećer

100 g mlevenog keksa

250 g margarina

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Mak kolač

Koraci pripreme

Mleko i šećer zagrejati do ključanja, sipati mak, promešati i ostaviti par minuta da se popari.

U to ubaciti mleveni keks, dobro promešati, na kraju seckani margarin i to dobro promešati.

Svaku rozen koricu premazati osim poslednje.

Pritisnuti sa nečim (ja sam sa daskom za seckanje) i ostaviti par sati u frižideru.

Izvaditi iz frižidera i staviti glazuru.

Kad se čokolada stegne, seći na štangle.

Naši proizvodi

Mak kolač

Koraci pripreme

Mleko i šećer zagrejati do ključanja, sipati mak, promešati i ostaviti par minuta da se popari.

U to ubaciti mleveni keks, dobro promešati, na kraju seckani margarin i to dobro promešati.

Svaku rozen koricu premazati osim poslednje.

Pritisnuti sa nečim (ja sam sa daskom za seckanje) i ostaviti par sati u frižideru.

Izvaditi iz frižidera i staviti glazuru.

Kad se čokolada stegne, seći na štangle.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept