burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ljiljin brzi kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Patišpanj:

3 jaja

4 šoljice (100 ml) šećera

2 šoljice ulja

2 šoljice mleka

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

6 šoljica brašna

Preliv:

3 kašike C kakaoa

15 kašika šećera

50 g margarina

20 kašika vode

Po želji:

C kokosovo brašno

C šlag

Ljiljin brzi kolač

Koraci pripreme

Sve sastojke umutiti mikserom.

U podmazanom i brašnom posutom plehu peći 30 minuta na 200 stepeni.

Ispečenu piškotu iseći na kocke u plehu i preliti prelivom koji se priprema na sledeći način:
sve sastojke za preliv prokuvati do ključanja, kada proključa kuvati još 5 minuta i preliti ispečen kolač.

Poslužiti ohlađen kolač.

Po želji posuti C kokosovim brašnom ili ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Ljiljin brzi kolač

Koraci pripreme

Sve sastojke umutiti mikserom.

U podmazanom i brašnom posutom plehu peći 30 minuta na 200 stepeni.

Ispečenu piškotu iseći na kocke u plehu i preliti prelivom koji se priprema na sledeći način:
sve sastojke za preliv prokuvati do ključanja, kada proključa kuvati još 5 minuta i preliti ispečen kolač.

Poslužiti ohlađen kolač.

Po želji posuti C kokosovim brašnom ili ukrasiti C šlagom.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept