burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Limunov kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Biskvit:

5 jaja

5 kašika brašna

1/2 C praška za pecivo

5 kašika šećera

5 kašika ulja

5 kašika mleka

malo vanilin ekstrakta

korica od 1/2 limuna

Krem:

800 ml mleka

sok od 1 limuna

3 žumanceta

korica 1 limuna

5 kašika C čvrstina

100 ml mleka

3 kašike šećera

Limunov kolač

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati žumanca.

Kada se lepo umuti dodati ekstrakt vanile, narendanu koricu limuna, brašno i C prašak za pecivo.

Smesu izliti u pleh pa peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni jedno 10 do 15 minuta.

Koru preliti limunovim sokom. U šerpu sipati 800 ml mleka i staviti šećer.

Mleko staviti da se kuva na tihoj vatri. U drugoj posudi staviti žumanca, limunovu koricu, C čvrstin, limunov sok i 100 ml mleka.

Dodati u već proključalom mleku uz stalno mešanje.

Kada se fil skuva izlijte ga preko korice, ne čekajte da se ohladi.

Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Naši proizvodi

Limunov kolač

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati žumanca.

Kada se lepo umuti dodati ekstrakt vanile, narendanu koricu limuna, brašno i C prašak za pecivo.

Smesu izliti u pleh pa peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni jedno 10 do 15 minuta.

Koru preliti limunovim sokom. U šerpu sipati 800 ml mleka i staviti šećer.

Mleko staviti da se kuva na tihoj vatri. U drugoj posudi staviti žumanca, limunovu koricu, C čvrstin, limunov sok i 100 ml mleka.

Dodati u već proključalom mleku uz stalno mešanje.

Kada se fil skuva izlijte ga preko korice, ne čekajte da se ohladi.

Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Autor

Vena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept