burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4-6

Limun kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4-6

Sastojci

200 g brašna

2 kašičice C praška za pecivo

4 jaja

100 g C praška za pecivo

150 g kisele pavlake

150 g ulja

2 C vanilin šećer

naredna kora od jednog limuna

taj limun isceđen

Limun kolač

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca i belanca u posebne činije.

Žumanca penasto izmešati sa šećerom, dodati ulje, kiselu pavlaku, narendanu koricu od limuna, 1 C vanilin šećer.

Umutiti posebno sneg od belanaca.

Pomešati brašno i C prašak za pecivo.

Polako dodavati u sneg od belanaca, pažljivo promešati, i na kraju tu smesu dodati u smesu sa žumancima i nežno promešati.

Smesu sipati u namašćeni kalup za kolače ili kalup obložen pek papirom.

Peći na 180 stepeni, 45 minuta, ako rerna ima program za vruć vetar još bolje.

Naši proizvodi

Limun kolač

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca i belanca u posebne činije.

Žumanca penasto izmešati sa šećerom, dodati ulje, kiselu pavlaku, narendanu koricu od limuna, 1 C vanilin šećer.

Umutiti posebno sneg od belanaca.

Pomešati brašno i C prašak za pecivo.

Polako dodavati u sneg od belanaca, pažljivo promešati, i na kraju tu smesu dodati u smesu sa žumancima i nežno promešati.

Smesu sipati u namašćeni kalup za kolače ili kalup obložen pek papirom.

Peći na 180 stepeni, 45 minuta, ako rerna ima program za vruć vetar još bolje.

Autor

Ina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept