0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4-6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4-6
200 g brašna
2 kašičice C praška za pecivo
4 jaja
100 g C praška za pecivo
150 g kisele pavlake
150 g ulja
2 C vanilin šećer
naredna kora od jednog limuna
taj limun isceđen
Odvojiti žumanca i belanca u posebne činije.
Žumanca penasto izmešati sa šećerom, dodati ulje, kiselu pavlaku, narendanu koricu od limuna, 1 C vanilin šećer.
Umutiti posebno sneg od belanaca.
Pomešati brašno i C prašak za pecivo.
Polako dodavati u sneg od belanaca, pažljivo promešati, i na kraju tu smesu dodati u smesu sa žumancima i nežno promešati.
Smesu sipati u namašćeni kalup za kolače ili kalup obložen pek papirom.
Peći na 180 stepeni, 45 minuta, ako rerna ima program za vruć vetar još bolje.
Odvojiti žumanca i belanca u posebne činije.
Žumanca penasto izmešati sa šećerom, dodati ulje, kiselu pavlaku, narendanu koricu od limuna, 1 C vanilin šećer.
Umutiti posebno sneg od belanaca.
Pomešati brašno i C prašak za pecivo.
Polako dodavati u sneg od belanaca, pažljivo promešati, i na kraju tu smesu dodati u smesu sa žumancima i nežno promešati.
Smesu sipati u namašćeni kalup za kolače ili kalup obložen pek papirom.
Peći na 180 stepeni, 45 minuta, ako rerna ima program za vruć vetar još bolje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.