0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
5 jaja
5 kašika šećera
350 g šećera
5 kašika šećera
C prašak za pecivo
1 kašika C kakaoa
1 l vode
500 g malina
150 g C griza
1 l mleka
3 C pudinga od maline
1/2 margarina
1 C šlag
Najpre pripremiti koru. Umutiti mikserom 5 jaja sa 5 kašika šećera, zatim dodati 5 kašika brašna, C prašak za pecivo i 1 kašika C kakaoa. Peći na 180 stepeni.
Za voćni fil staviti da provri 1 l vode i 350 g šećera, dodati C griz i maline i kad provri kuvati još 2-3 min.
Preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.
Za drugi fil skuvati u 1 l mleka sa 5 kašika šećera, 3 C pudinga od maline, dodati i pola margarina da se istopi, pa ostaviti da se ohladi.
Izliti preko prvog fila. Odozgo ukrasiti C šlagom.
Najpre pripremiti koru. Umutiti mikserom 5 jaja sa 5 kašika šećera, zatim dodati 5 kašika brašna, C prašak za pecivo i 1 kašika C kakaoa. Peći na 180 stepeni.
Za voćni fil staviti da provri 1 l vode i 350 g šećera, dodati C griz i maline i kad provri kuvati još 2-3 min.
Preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.
Za drugi fil skuvati u 1 l mleka sa 5 kašika šećera, 3 C pudinga od maline, dodati i pola margarina da se istopi, pa ostaviti da se ohladi.
Izliti preko prvog fila. Odozgo ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.