0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
50-tak štanglica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50-tak štanglica
200 ml vode
150 g šećera
200 g margarina
350 g mlevenog keksa
100 g čokolade
aroma ruma
200 g pečenih mlevenih lešnika
200 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
150 g margarina
300 g mleka u prahu
50 g C kokosa
50 g suvog grožđa
70 ml vode
200 g čokolade
7 kašika ulja
Tamni deo:
Ušpinovati šećer i vodu do gustine meda.
Otopiti margarin, pa čokoladu, a zatim dodati rum, keks i lešnike.
Smesu utisnuti u dublji pleh dimenzija 35 x 25 cm.
Beli deo:
Ušpinovati šećer i vodu malo gušće nego za tamni deo.
Otopiti margarin i C vanilin šećer pa dodati mleko u prahu, C kokos i suvo grožđe.
Smesu sipati preko tamnog dela i poravnati.
Kada se prohladi, preliti čokoladom koja je, zajedno sa uljem, otopljena na pari.
Tamni deo:
Ušpinovati šećer i vodu do gustine meda.
Otopiti margarin, pa čokoladu, a zatim dodati rum, keks i lešnike.
Smesu utisnuti u dublji pleh dimenzija 35 x 25 cm.
Beli deo:
Ušpinovati šećer i vodu malo gušće nego za tamni deo.
Otopiti margarin i C vanilin šećer pa dodati mleko u prahu, C kokos i suvo grožđe.
Smesu sipati preko tamnog dela i poravnati.
Kada se prohladi, preliti čokoladom koja je, zajedno sa uljem, otopljena na pari.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.