burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Lešnik bajadera

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

I sloj:

500 g kristal šećera

14 kašika vode

250 g margarina

350 g mlevenog keksa

200 g pečenog mlevenog lešnika

II sloj:

150 g crne čokolade

3 kašike ulja

III sloj:

400 g šećera

100 ml vode

150 g margarina

250 g C mleka u prahu

Lešnik bajadera

Koraci pripreme

I sloj: kuvati šećer i vodu na tihoj vatri oko 7 minuta, dodati margarin i kada se otopi dodati keks i lešnik.

Kada se malo prohladi rastanjiti na tacni. Ostaviti da se stegne.

Kada se stegne staviti II sloj rastopljenu čokoladu sa uljem. Kada se stegne staviti III deo.

Skuvati šećer i vodu na tihoj vatri oko 7 minuta dodati margarin, kada se otopi dodavati postepeno mleko u prahu i stalno mešati da se ne stvore grudvice.

Malo prohladiti i staviti preko čokolade posuti seckanim lešnicima.

Naši proizvodi

Lešnik bajadera

Koraci pripreme

I sloj: kuvati šećer i vodu na tihoj vatri oko 7 minuta, dodati margarin i kada se otopi dodati keks i lešnik.

Kada se malo prohladi rastanjiti na tacni. Ostaviti da se stegne.

Kada se stegne staviti II sloj rastopljenu čokoladu sa uljem. Kada se stegne staviti III deo.

Skuvati šećer i vodu na tihoj vatri oko 7 minuta dodati margarin, kada se otopi dodavati postepeno mleko u prahu i stalno mešati da se ne stvore grudvice.

Malo prohladiti i staviti preko čokolade posuti seckanim lešnicima.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept