0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 belanca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
2 dl mleka
5 žumanca
250 g šećera
3 dl mleka
1 C puding od vanile
2 kašike šećera
+ 3 dl mleka
1 C puding od čokolade
+ 2 kašike šećera
2 C šlaga
1 margarin
Kora:
Od belanaca, šećera, brašna i C praška za pecivo ispeći koru.
Kada se kora ispeče preliti je sa 2 dl hladnog mleka.
Fil:
5 žumanaca umutiti sa jednim margarinom i 250 g šećera.
U 3 dl mleka zakuvati 1 C puding od vanile sa 2 kašike šećera.
Posebno u 3 dl mleka zakuvati 1 C puding od čokolade sa 2 kašike šećera.
Fil sa margarinom podeliti u ova dva krema.
Filovati: kora, fil sa C pudingom od vanile, fil sa C pudingom od čokolade, šlag C.
Kora:
Od belanaca, šećera, brašna i C praška za pecivo ispeći koru.
Kada se kora ispeče preliti je sa 2 dl hladnog mleka.
Fil:
5 žumanaca umutiti sa jednim margarinom i 250 g šećera.
U 3 dl mleka zakuvati 1 C puding od vanile sa 2 kašike šećera.
Posebno u 3 dl mleka zakuvati 1 C puding od čokolade sa 2 kašike šećera.
Fil sa margarinom podeliti u ova dva krema.
Filovati: kora, fil sa C pudingom od vanile, fil sa C pudingom od čokolade, šlag C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.