burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Lambada kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

5 jaja

5 kašika šećera

2 kašike ulja

5 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

Žuti fil:

1 l vode

2 kesice stepa soka od narandže

9 kašika šećera

3 kesice C puding sa ukusom vanile

Beli fil:

1 l mleka

100 g C čvrstina

7 kašika šećera

125 g margarina

Glazura od čokolade

100 g čokolade

5 kašika ulja

Lambada kolač

Koraci pripreme

Belanca umutite sa šećerom i postepeno dodajte jedno po jedno žumance.

Zatim ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sve pomešajte i sipajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strana. Vodu pomešajte sa step sokom i kuvajte.

Pomešajte puding sa šećerom dodajte u vodu koju ste razmutili sa sokom. Skuvani fil odmah prelijte preko pečene kore i ostavite da se ohladi i stegne.

Mleko skuvajte i malo izdvojite. Čvrstin pomešajte sa šećerom i mlekom koje ste izdvojili i sipajte u vruće mleko, smanjite vatru i kuvajte neprestano mešajući dok se ne zgusne.

Skuvani fil ostavite sa strane da se ohladi i stegne. Penasto umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.

Prelijte preko ohlađenog žutog fila i ravnomerno rasporedite.

Prelijte glazurom od čokolade.

Naši proizvodi

Lambada kolač

Koraci pripreme

Belanca umutite sa šećerom i postepeno dodajte jedno po jedno žumance.

Zatim ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sve pomešajte i sipajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strana. Vodu pomešajte sa step sokom i kuvajte.

Pomešajte puding sa šećerom dodajte u vodu koju ste razmutili sa sokom. Skuvani fil odmah prelijte preko pečene kore i ostavite da se ohladi i stegne.

Mleko skuvajte i malo izdvojite. Čvrstin pomešajte sa šećerom i mlekom koje ste izdvojili i sipajte u vruće mleko, smanjite vatru i kuvajte neprestano mešajući dok se ne zgusne.

Skuvani fil ostavite sa strane da se ohladi i stegne. Penasto umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.

Prelijte preko ohlađenog žutog fila i ravnomerno rasporedite.

Prelijte glazurom od čokolade.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept