burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Kremasti vanila kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Beli fil:

800 ml mleka

80 g C griza

4 kašike šećera

2 C vanilin šećera

4 belanca + 4 kašike šećera

Žuti fil:

1 l mleka

2 C pudinga od vanile

7 kašika šećera

4 žumanca

80 g maslaca

2 C šlaga

oko 300 g četvrtastog keksa

Kremasti vanila kolač

Koraci pripreme

C griz skuvati u 800 ml mleka sa 4 kašike šećera i C vanilin šećerom. Kuvati desetak minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.

Belanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst sneg. U vreo griz, tek skinut sa vatre, dodavati belanca i mutiti mikserom velikom brzinom.

U pleh veličine 20x30cm. staviti red petit keksa natopljenog u mleku.

Rasporediti beli fil, preko staviti još jedan red keksa i ostaviti da se ohladi.

Žuti fil:
Puding, šećer i žumanca izmešati sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva, ukuvati pudig, kuvati nekoliko minuta.

Skloniti sa vatre i odmah u vrelo umešati hladan maslac sečen na manje kockice.

Rasporediti ovaj fil, preko staviti i treći sloj keksa i ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Na hladan kolač staviti C šlag.

Naši proizvodi

Kremasti vanila kolač

Koraci pripreme

C griz skuvati u 800 ml mleka sa 4 kašike šećera i C vanilin šećerom. Kuvati desetak minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.

Belanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst sneg. U vreo griz, tek skinut sa vatre, dodavati belanca i mutiti mikserom velikom brzinom.

U pleh veličine 20x30cm. staviti red petit keksa natopljenog u mleku.

Rasporediti beli fil, preko staviti još jedan red keksa i ostaviti da se ohladi.

Žuti fil:
Puding, šećer i žumanca izmešati sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva, ukuvati pudig, kuvati nekoliko minuta.

Skloniti sa vatre i odmah u vrelo umešati hladan maslac sečen na manje kockice.

Rasporediti ovaj fil, preko staviti i treći sloj keksa i ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Na hladan kolač staviti C šlag.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept