burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kremasti kolač sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

300 ml jogurta

1 kvasac C

1 kašika šećera

malo mleka

2 jaja

20 ml ulja

400 g brašna

korica limuna

300 ml mleka

1 puding od jagode C

Kremasti kolač sa pudingom

Koraci pripreme

Kvasac rastopiti u malo mleka sa kašikom šećera. Dodati jogurt, koricu limuna, jaje, brašno, ulje i so, pa zamesiti glatko testo.

Ostaviti 30 minuta da odstoji pa zaviti u rolat i staviti u manju tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pustiti da naraste.

Čašu manjeg promera namazite malo uljem pa pritisnite testo po dužini praveći otvore.

Na mleku skuvajte puding i dodati šećera. Prohladiti pa po kašiku pudinga stavljati u otvore.

Ostaviti još malo da odmori pa peći na 200 stepeni C oko 30 min.

Na polovini pečenja pokriti folijom.

Naši proizvodi

Kremasti kolač sa pudingom

Koraci pripreme

Kvasac rastopiti u malo mleka sa kašikom šećera. Dodati jogurt, koricu limuna, jaje, brašno, ulje i so, pa zamesiti glatko testo.

Ostaviti 30 minuta da odstoji pa zaviti u rolat i staviti u manju tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pustiti da naraste.

Čašu manjeg promera namazite malo uljem pa pritisnite testo po dužini praveći otvore.

Na mleku skuvajte puding i dodati šećera. Prohladiti pa po kašiku pudinga stavljati u otvore.

Ostaviti još malo da odmori pa peći na 200 stepeni C oko 30 min.

Na polovini pečenja pokriti folijom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept