burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Kremasti kolač sa bananom i keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

300 g mlevenog keksa

3 C pudinga od vanile

9 kašika šećera

1 l mleka

200 g maslaca

4 kašike pavlake

5 banana

200 ml slatke pavlake za šlag

Kremasti kolač sa bananom i keksom

Koraci pripreme

Razmutiti C prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvati pa kad provri ukuvati puding.

Kuvati uz mešanje par minuta dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa, dok je puding još vruć, umešati maslac nasečen na komade, dobro mešati dok se potpuno ne stopi.

Tada dodati i kiselu pavlaku pa opet dobro promešati i ujednačiti krem. Zatim dodati i keks izlomljen na komadiće pa sve zajedno dobro izmešati.

U tepsiju srednje veličine premazanu tankim slojem maslaca izliti polovinu smese, preko toga složiti banane isečene po dužini jednu uz drugu, pa prekriti ostatkom smese i pustiti da se ohladi i stisne.

Preko ohlađenog kolača naneti posebno umućenu slatku pavlaku.

Naši proizvodi

Kremasti kolač sa bananom i keksom

Koraci pripreme

Razmutiti C prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvati pa kad provri ukuvati puding.

Kuvati uz mešanje par minuta dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa, dok je puding još vruć, umešati maslac nasečen na komade, dobro mešati dok se potpuno ne stopi.

Tada dodati i kiselu pavlaku pa opet dobro promešati i ujednačiti krem. Zatim dodati i keks izlomljen na komadiće pa sve zajedno dobro izmešati.

U tepsiju srednje veličine premazanu tankim slojem maslaca izliti polovinu smese, preko toga složiti banane isečene po dužini jednu uz drugu, pa prekriti ostatkom smese i pustiti da se ohladi i stisne.

Preko ohlađenog kolača naneti posebno umućenu slatku pavlaku.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept