burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16-20

Krater kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16-20

Sastojci

Fil:

2 C pudinga vanila

5 kašika šećera

7 dl mleka

Testo:

5 jajeta

200 g šećera

250 g brašna

2 kašike C kakao praha

4 C vanilin šećera

1 C prašak za pecivo

1 dl ulja

1 dl mleka

Preliv:

2 kisele pavlake male

2 kašike šećera

1 C vanilin šećer

Krater kolač

Koraci pripreme

Skuvati puding i ohladiti.

Umutiti smesu za testo.

Izliti u pleh obložen pek papirom.

Kašikom stavljati skuvani ohlađeni puding svuda po testu i ispeći kolač.

Kada je ispečen, premazati umućenom pavlakom sa šećerom i vratiti još 5 min. u rernu.

Peći na 175 stepeni. Da li je pečeno proveriti ubadanjem čačkalice u testo, ako je čista pečeno je.

Kolač seći kada se ohladi.

Naši proizvodi

Krater kolač

Koraci pripreme

Skuvati puding i ohladiti.

Umutiti smesu za testo.

Izliti u pleh obložen pek papirom.

Kašikom stavljati skuvani ohlađeni puding svuda po testu i ispeći kolač.

Kada je ispečen, premazati umućenom pavlakom sa šećerom i vratiti još 5 min. u rernu.

Peći na 175 stepeni. Da li je pečeno proveriti ubadanjem čačkalice u testo, ako je čista pečeno je.

Kolač seći kada se ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept