burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kolač-tart sa pudingom i aronijom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

100 g margarina sobne temperature

150 g šećera

1 C vanilin šećer

2 jaja

2-3 velike pune kašike pavlake

180 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

Fil:

400 ml mleka

60-100 g šećera

1 C puding od vanile

oko 300 g aronije (može i drugo voće)

Hrskave mrvice:

100 g brašna

50 g šećera

1 C vanilin šećer

prstohvat cimeta

75 g hladnog margarina

Kolač-tart sa pudingom i aronijom

Koraci pripreme

Margarin za testo penasto izmiksati, pa dodati obe vrste šećera i sve miksati oko 2 min.

Zatim dodati jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta lepo umutiti. Dodati pavlaku i umutiti.

Na kraju umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Kalup za pečenje 30x22 ili okrugli od 30 cm za tart obložiti papirom ili podmazati i posuti brašnom i staviti testo pa ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15-ak minuta.

Za fil u međuvremenu 300 ml mleka zakuvati, a ostatak pomešati sa C pudingom i šećerom i skuvati puding.

Kada se testo izvadi preliti pudingom i odozgo staviti aroniju ili neko drugo voće.

Za mrvice u posudu staviti sve sastojke i zamesiti mrvice koje se stavljaju preko voća.

Vratiti u rernu da se zapeče kolač još oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kada se ohladi može se posuti sa C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kolač-tart sa pudingom i aronijom

Koraci pripreme

Margarin za testo penasto izmiksati, pa dodati obe vrste šećera i sve miksati oko 2 min.

Zatim dodati jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta lepo umutiti. Dodati pavlaku i umutiti.

Na kraju umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Kalup za pečenje 30x22 ili okrugli od 30 cm za tart obložiti papirom ili podmazati i posuti brašnom i staviti testo pa ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15-ak minuta.

Za fil u međuvremenu 300 ml mleka zakuvati, a ostatak pomešati sa C pudingom i šećerom i skuvati puding.

Kada se testo izvadi preliti pudingom i odozgo staviti aroniju ili neko drugo voće.

Za mrvice u posudu staviti sve sastojke i zamesiti mrvice koje se stavljaju preko voća.

Vratiti u rernu da se zapeče kolač još oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kada se ohladi može se posuti sa C šećerom u prahu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept