0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
100 g margarina sobne temperature
150 g šećera
1 C vanilin šećer
2 jaja
2-3 velike pune kašike pavlake
180 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
400 ml mleka
60-100 g šećera
1 C puding od vanile
oko 300 g aronije (može i drugo voće)
100 g brašna
50 g šećera
1 C vanilin šećer
prstohvat cimeta
75 g hladnog margarina
Margarin za testo penasto izmiksati, pa dodati obe vrste šećera i sve miksati oko 2 min.
Zatim dodati jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta lepo umutiti. Dodati pavlaku i umutiti.
Na kraju umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Kalup za pečenje 30x22 ili okrugli od 30 cm za tart obložiti papirom ili podmazati i posuti brašnom i staviti testo pa ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15-ak minuta.
Za fil u međuvremenu 300 ml mleka zakuvati, a ostatak pomešati sa C pudingom i šećerom i skuvati puding.
Kada se testo izvadi preliti pudingom i odozgo staviti aroniju ili neko drugo voće.
Za mrvice u posudu staviti sve sastojke i zamesiti mrvice koje se stavljaju preko voća.
Vratiti u rernu da se zapeče kolač još oko 30 minuta na 180 stepeni.
Kada se ohladi može se posuti sa C šećerom u prahu.
Margarin za testo penasto izmiksati, pa dodati obe vrste šećera i sve miksati oko 2 min.
Zatim dodati jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta lepo umutiti. Dodati pavlaku i umutiti.
Na kraju umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Kalup za pečenje 30x22 ili okrugli od 30 cm za tart obložiti papirom ili podmazati i posuti brašnom i staviti testo pa ubaciti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15-ak minuta.
Za fil u međuvremenu 300 ml mleka zakuvati, a ostatak pomešati sa C pudingom i šećerom i skuvati puding.
Kada se testo izvadi preliti pudingom i odozgo staviti aroniju ili neko drugo voće.
Za mrvice u posudu staviti sve sastojke i zamesiti mrvice koje se stavljaju preko voća.
Vratiti u rernu da se zapeče kolač još oko 30 minuta na 180 stepeni.
Kada se ohladi može se posuti sa C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.