0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
3 jajeta
220 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
125 g maslaca
80 g C kokosa
1 pomorandža
1 jabuka
160 g brašna
1,5 kesica C praška za pecivo
200 g čokolade
2 kašike mleka
4 kašike ulja
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati otopljen maslac pa postepeno dodavati i mešati: kokos brašno, narendanu koru od pomorandže, sok od pomorandže, narendanu jabuku i na kraju prosejano brašno i prašak za pecivo.
Testo sipati u dobro podmazan pleh veličine 24x24cm (ili sličan) i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 35 minuta - proveriti čačkalicom da li je pečeno.
Priprema preliva: nalomkati čokoladu, dodati ulje i mleko i otopiti na vrlo laganoj vatri, uz povremeno mešanje.
Preliv naneti na prohlađen pečen patišpanj.
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati otopljen maslac pa postepeno dodavati i mešati: kokos brašno, narendanu koru od pomorandže, sok od pomorandže, narendanu jabuku i na kraju prosejano brašno i prašak za pecivo.
Testo sipati u dobro podmazan pleh veličine 24x24cm (ili sličan) i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 35 minuta - proveriti čačkalicom da li je pečeno.
Priprema preliva: nalomkati čokoladu, dodati ulje i mleko i otopiti na vrlo laganoj vatri, uz povremeno mešanje.
Preliv naneti na prohlađen pečen patišpanj.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.