0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
4 jaja
10 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
2 šoljice ulja
14 kašika brašna
1 kesicu cimeta
5-6 jabuka očišćenih i isečenih na kockice
pekmez od kajsija
mleveni orasi
U posudu staviti belanca i umutiti mikserom u čvrst sneg.
Dodati šećer i C vanilin šećer i izmešati u čvrst šne, pa dodati žumanca i njih izmešati mikserom sa snegom.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i cimetom, dodati u masu i ponovo izmešati mikserom.
Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu sa mašću i posutu brašnom i odgore staviti jabuke.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.
Na vruće namazati pekmez i posuti sa mlevenim orasima.
U posudu staviti belanca i umutiti mikserom u čvrst sneg.
Dodati šećer i C vanilin šećer i izmešati u čvrst šne, pa dodati žumanca i njih izmešati mikserom sa snegom.
Brašno pomešati sa C praškom za pecivo i cimetom, dodati u masu i ponovo izmešati mikserom.
Dobijenu masu izručiti u tepsiju namazanu sa mašću i posutu brašnom i odgore staviti jabuke.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta.
Na vruće namazati pekmez i posuti sa mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.