burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kolač sa višnjama i kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

300 g brašna

100 g putera

150 g šećera

200 ml kisele pavlake

1 kesica C praška za pecivo

2 kašike C kakaoa

Fil 1:

6 belanaca

150 g šećera

100 g C kokosa

500 g višanja

Fil 2:

6 žumanaca

100 g šećera

1 kašika brašna

100 g putera

1 C puding od vanile

500 ml mleka

Za ukrašavanje:

100 g rendane crne čokolade

Kolač sa višnjama i kokosom

Koraci pripreme

Umutiti varjačom puter sa šećerom, dodati brašno, C prašak za pecivo, pavlaku i C kakao. Dobije se dosta meko testo.

Staviti testo u frižider i pripremiti prvi fil. Umutiti čvrsto belanca, dodati postepeno šećer i nastaviti sa mućenjem, pa dodati C kokos.

Zatim dodati dobro oceđene višnje. Izvaditi testo iz frižidera, podeliti na 2 dela, dodati još malo brašna, tek toliko da može da se razvuče u veličinu pleha.

Pošto je testo dosta meko, razvući ga između dva komada papira za pečenje, odlepi se gornji papir i stavi u pleh. Preko ove kore staviti fil od belanaca.

Razvući drugu koru na isti način i staviti preko fila sa belancima. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati kašiku brašna, C puding i nekoliko kašika mleka. Zakuvati u preostalom mleku.

Kada se fil ohladi, dodati i puter, umutiti da bude kremaso i sipati preko kolača.

Ukrasiti rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Kolač sa višnjama i kokosom

Koraci pripreme

Umutiti varjačom puter sa šećerom, dodati brašno, C prašak za pecivo, pavlaku i C kakao. Dobije se dosta meko testo.

Staviti testo u frižider i pripremiti prvi fil. Umutiti čvrsto belanca, dodati postepeno šećer i nastaviti sa mućenjem, pa dodati C kokos.

Zatim dodati dobro oceđene višnje. Izvaditi testo iz frižidera, podeliti na 2 dela, dodati još malo brašna, tek toliko da može da se razvuče u veličinu pleha.

Pošto je testo dosta meko, razvući ga između dva komada papira za pečenje, odlepi se gornji papir i stavi u pleh. Preko ove kore staviti fil od belanaca.

Razvući drugu koru na isti način i staviti preko fila sa belancima. Peći na 200 stepeni 20-25 minuta.

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati kašiku brašna, C puding i nekoliko kašika mleka. Zakuvati u preostalom mleku.

Kada se fil ohladi, dodati i puter, umutiti da bude kremaso i sipati preko kolača.

Ukrasiti rendanom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept