burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Podloga:

keks

Fil sa višnjama:

500 g višanja

200 g šećera

2 C pudinga od vanile

200 ml vode

Fil:

3 C pudinga od vanile

800 ml mleka

2 C vanilin šećera

200 g šećera

1 margarin

200 g C šlag krema od vanile

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Fil se kuva tako što se višnje zajedno sa vodom i šećerom malo prokuvaju i zatim se dodaju dva razmućena C pudinga od vanile, pa kada se fil zgusne pomeriti šerpu i ostaviti da se malo prohladi.

U veliku vatrostalnu činiju poređati keks, preko sipati fil od višanja, koji se prethodno malo prohladio.

Potom ponovo ide red keksa, zatim preko njega žuti fil od vanile.

Žuti fil od vanile se priprema tako što se mleko zagreje i u njega se dodaju 3 razmućena C pudinga od vanile.

Kada se fil prohladi u njega dodati 1 razmućen margarin sa C vanilin šećerom i malo C šećera u prahu.

Odozgo ide C šlag krem od vanile.

Redosled filovanja je sledeći: keks - fil od višanja - keks - žuti fil - šlag.

Naši proizvodi

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

Fil se kuva tako što se višnje zajedno sa vodom i šećerom malo prokuvaju i zatim se dodaju dva razmućena C pudinga od vanile, pa kada se fil zgusne pomeriti šerpu i ostaviti da se malo prohladi.

U veliku vatrostalnu činiju poređati keks, preko sipati fil od višanja, koji se prethodno malo prohladio.

Potom ponovo ide red keksa, zatim preko njega žuti fil od vanile.

Žuti fil od vanile se priprema tako što se mleko zagreje i u njega se dodaju 3 razmućena C pudinga od vanile.

Kada se fil prohladi u njega dodati 1 razmućen margarin sa C vanilin šećerom i malo C šećera u prahu.

Odozgo ide C šlag krem od vanile.

Redosled filovanja je sledeći: keks - fil od višanja - keks - žuti fil - šlag.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept