burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kolač sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

5 jaja

400 g šećera

150 g brašna

1 C prašak za pecivo

2 C vanilin šećera

300 g očišćenih višanja

3 C pudinga vanila

2 kesice C krem šlaga

100 ml mleka

1 l vode

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

300 g šećera, 300 g višanja kuvati par minuta u litar vode. Procedite vodu u drugu šerpu (sačuvajte višnje) odvojite 200 ml.

U 800 ml vode skuvajte 3 C pudinga vanila razmućenih sa 200 ml hladne vode. Skinite da vatre i vratite višnje u puding, ostavite da se hladi.

Umutite 5 jaja (posebno žumanac, posebno belanac), 100 g šećera, 150 g brašna, 1 C prašak za pecivo i 2 C vanilin šećera, zatim pecite 15 min. na 180 stepeni.

Pečeni patišpanj preliti sa 200 ml soka odvojenog iz šerpe gde su se kuvale višnje.

Naliti pudingom sa višnjama. Ostaviti da se hladi.

Kada se ohladi umutiti 2 C krem šlaga sa 100 ml mleka i pemažite kolač.

Naši proizvodi

Kolač sa višnjama

Koraci pripreme

300 g šećera, 300 g višanja kuvati par minuta u litar vode. Procedite vodu u drugu šerpu (sačuvajte višnje) odvojite 200 ml.

U 800 ml vode skuvajte 3 C pudinga vanila razmućenih sa 200 ml hladne vode. Skinite da vatre i vratite višnje u puding, ostavite da se hladi.

Umutite 5 jaja (posebno žumanac, posebno belanac), 100 g šećera, 150 g brašna, 1 C prašak za pecivo i 2 C vanilin šećera, zatim pecite 15 min. na 180 stepeni.

Pečeni patišpanj preliti sa 200 ml soka odvojenog iz šerpe gde su se kuvale višnje.

Naliti pudingom sa višnjama. Ostaviti da se hladi.

Kada se ohladi umutiti 2 C krem šlaga sa 100 ml mleka i pemažite kolač.

Autor

Stana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept