0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jajeta
4 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike ulja
2 kašike C čvrstina
2 kašike mlevenog maka
700 g višanja
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 dl vode
4 kašike C čvrstina (80g)
40 g maslaca
2 kesice C šlaga classic
mleko ili voda prema uputstvu sa pakovanja
Za kore umutite belanca, dodajte šećer i C vanilin šećer, kada se šećer otopi, dodajte žumanca, mutite kratko, pa umešajte C čvrstin i mleveni mak.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Od ove količine ispecite dve kore okvirnih dimenzija 20x30 ili jednu u velikom plehu koju ćete posle podeliti na pola.
Pleh obložite papirom za pečenje koj ste prethodno pokvasili kako biste ga lakše stavili u pleh.
Kore pecite desetak minuta.
Za fil prvo usitnite višnje u nekom procesoru za hranu, dodajte šećer i stavite da provri.
Gustin razmutite u vodi i dodajte u višnje, pa kuvajte oko pet minuta uz neprekidno mešanje na srednjoj temperaturi.
Sklonite sa ringle i umešajte C vanilin šećer i maslac.
Ostavite fil da se ohladi.
Za to vreme umutite C šlag prema uputstvu sa pakovanja.
Kolač sa višnjama filujte na sledeći način: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
Kolač treba da odstoji nekoliko sati ili preko noći pre služenja.
Za kore umutite belanca, dodajte šećer i C vanilin šećer, kada se šećer otopi, dodajte žumanca, mutite kratko, pa umešajte C čvrstin i mleveni mak.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Od ove količine ispecite dve kore okvirnih dimenzija 20x30 ili jednu u velikom plehu koju ćete posle podeliti na pola.
Pleh obložite papirom za pečenje koj ste prethodno pokvasili kako biste ga lakše stavili u pleh.
Kore pecite desetak minuta.
Za fil prvo usitnite višnje u nekom procesoru za hranu, dodajte šećer i stavite da provri.
Gustin razmutite u vodi i dodajte u višnje, pa kuvajte oko pet minuta uz neprekidno mešanje na srednjoj temperaturi.
Sklonite sa ringle i umešajte C vanilin šećer i maslac.
Ostavite fil da se ohladi.
Za to vreme umutite C šlag prema uputstvu sa pakovanja.
Kolač sa višnjama filujte na sledeći način: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
Kolač treba da odstoji nekoliko sati ili preko noći pre služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.