0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
5 jaja
šećer
brašno
C prašak za pecivo
4 C pudinga vanila
500 g očišćenih višanja
200 g C šlaga
Patišpanj:
Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera i dodati 5 kašika brašna i C prašak za pecivo. Ispeći u podmazanom plehu.
U 1 l vode staviti višnje i oko 300 g šećera, i prokuvati.
Posebno razmutiti C puding u malo vode i ukuvati u vodi sa višnjama.
Kada se zgusne vrelo preliti preko patišpanja.
Ostaviti da se ohladi. Umutiti C šlag i premazati kolač.
Patišpanj:
Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera i dodati 5 kašika brašna i C prašak za pecivo. Ispeći u podmazanom plehu.
U 1 l vode staviti višnje i oko 300 g šećera, i prokuvati.
Posebno razmutiti C puding u malo vode i ukuvati u vodi sa višnjama.
Kada se zgusne vrelo preliti preko patišpanja.
Ostaviti da se ohladi. Umutiti C šlag i premazati kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.