0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike mlevenih oraha
6 ravnih kašika brašna
2 kašike ulja
1 kesica C pudinga od vanile
400 ml mleka
4 kašike šećera
100 g margarina
300 g smokvi
1/2 kašičice cimeta
4 kašike mlevenih oraha
90 g belog C krem šlaga
Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u čvrst šam uz dodavanje po kašiku šećera.
Kada je umućeno, dodavati jedno po jedno žumance, stalno muteći. Zatim postepeno dodati brašno, a potom orahe i ulje uz smanjenu brzinu miksera.
Pleh 20x30 cm obložiti pek papirom, izliti smesu i staviti u rernu da se peče oko pola sata na 180 stepeni.
Zaleđene smokve (ja sam njih koristila) staviti u šerpicu, dodati 2 kašike šećera i kuvati uz povremeno mešanje dok se smokve ne raspadnu i fil malo zgusne. Dodati cimet i mlevene orahe u toplo, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Puding skuvati u mleku sa dve kašike šećera, prema uputstvu, pa kada se ohladi, umutiti sa margarinom. Krem šlag posebno umutiti.
Pečenu i ohlađenu koru preseći po dužini, pa staviti na tacnu, preko namazati polovinu fila sa smokvama, preko toga polovinu krema sa pudingom, preko staviti drugu polovinu kore, pa opet premazati smokvama i kremom. Kolač i okolo premazati kremom od vanile.
Odozgo naneti krem šlag i ukrasiti po želji.
Ostaviti preko noći u frižideru, pa sutradan seći kao tortu ili kocke i poslužiti.
Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u čvrst šam uz dodavanje po kašiku šećera.
Kada je umućeno, dodavati jedno po jedno žumance, stalno muteći. Zatim postepeno dodati brašno, a potom orahe i ulje uz smanjenu brzinu miksera.
Pleh 20x30 cm obložiti pek papirom, izliti smesu i staviti u rernu da se peče oko pola sata na 180 stepeni.
Zaleđene smokve (ja sam njih koristila) staviti u šerpicu, dodati 2 kašike šećera i kuvati uz povremeno mešanje dok se smokve ne raspadnu i fil malo zgusne. Dodati cimet i mlevene orahe u toplo, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Puding skuvati u mleku sa dve kašike šećera, prema uputstvu, pa kada se ohladi, umutiti sa margarinom. Krem šlag posebno umutiti.
Pečenu i ohlađenu koru preseći po dužini, pa staviti na tacnu, preko namazati polovinu fila sa smokvama, preko toga polovinu krema sa pudingom, preko staviti drugu polovinu kore, pa opet premazati smokvama i kremom. Kolač i okolo premazati kremom od vanile.
Odozgo naneti krem šlag i ukrasiti po želji.
Ostaviti preko noći u frižideru, pa sutradan seći kao tortu ili kocke i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.