burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kolač sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

19 kašika šećera

1 l mleka

13 kašika C griza

200 g prezli

70 g margarina

400-500 g seckanih šliva

2 kašike džema od šljiva

1/2 šoljice ulja

Kolač sa šljivama

Koraci pripreme

Šljive očistiti i iseći na četvrtine, staviti u šerpu, dodati 3 kašike šećera i prodinstati 10 minuta, pred kraj dodati 2 kašike džema.

U drugu šerpu sipati pola šoljice ulja, 200 g prezli i 4 kašike šećera i pržiti na laganoj vatri uz stalno mešanje dok prezle ne porumene.

Fil od griza:
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i pomešati sa 13 kašika C griza i 12 kašika šećera. 800 ml mleka sipati u šerpu i kada prokuva polako dodavati mleko pomešano sa šećerom i C grizom.

Kada se griz skuva i dobije željenu gustinu dodati 70 g margarina i mešati dok se ne rastopi.

Skloniti sa šporeta i odmah ređati u podmazan ple ovim redosledom:
Polovinu prezli sipati i ravnomerno rasporediti, preko prezli sipati pola fila od C griza, prko fila poređati dinstane šljive, pa ostatak griza ravnomerno rasporediti preko šljiva i na kraju posuti ostatak prezli.

Naši proizvodi

Kolač sa šljivama

Koraci pripreme

Šljive očistiti i iseći na četvrtine, staviti u šerpu, dodati 3 kašike šećera i prodinstati 10 minuta, pred kraj dodati 2 kašike džema.

U drugu šerpu sipati pola šoljice ulja, 200 g prezli i 4 kašike šećera i pržiti na laganoj vatri uz stalno mešanje dok prezle ne porumene.

Fil od griza:
Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i pomešati sa 13 kašika C griza i 12 kašika šećera. 800 ml mleka sipati u šerpu i kada prokuva polako dodavati mleko pomešano sa šećerom i C grizom.

Kada se griz skuva i dobije željenu gustinu dodati 70 g margarina i mešati dok se ne rastopi.

Skloniti sa šporeta i odmah ređati u podmazan ple ovim redosledom:
Polovinu prezli sipati i ravnomerno rasporediti, preko prezli sipati pola fila od C griza, prko fila poređati dinstane šljive, pa ostatak griza ravnomerno rasporediti preko šljiva i na kraju posuti ostatak prezli.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept