0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
200 g prezli
2-3 kašike šećera
1/2 kg šljiva
2-3 kašike šećera
3-4 C vanilin šećera
2-3 kašike džema
1 l mleka
200 g C griza
10 kašika šećera
1/2 margarina
1 jaje
Prezle:
200 g prezli propržiti na malo ulja sa 2-3 kašike šećera. Pržite dok porumene. Posle ih podelite na pola.
Šljive:
1/2 kg šljiva iseći na 1/4 i prodinstati sa 2-3 kašike šećera i 3-4 C vanilin šećera. Kada se prodinsta sklonite sa vatre i dodati 2-3 kašike džema.
Griz:
U 1 l mleka skuvati 200 g C griza i 10 kašika šećera. Kuvati 5 minuta. Kada se skuva dodati 1/2 margarina i 1 jaje. I griz podelite na pola.
Kako sipati
U posudu (za đuveč ili vatrostalnu činiju) sipati:
- prvu polovinu prezli(da pokrije dno)
- prvu polovinu griza
- šljive
- drugu polovinu griza
- drugu polovinu prezli.
Prezle:
200 g prezli propržiti na malo ulja sa 2-3 kašike šećera. Pržite dok porumene. Posle ih podelite na pola.
Šljive:
1/2 kg šljiva iseći na 1/4 i prodinstati sa 2-3 kašike šećera i 3-4 C vanilin šećera. Kada se prodinsta sklonite sa vatre i dodati 2-3 kašike džema.
Griz:
U 1 l mleka skuvati 200 g C griza i 10 kašika šećera. Kuvati 5 minuta. Kada se skuva dodati 1/2 margarina i 1 jaje. I griz podelite na pola.
Kako sipati
U posudu (za đuveč ili vatrostalnu činiju) sipati:
- prvu polovinu prezli(da pokrije dno)
- prvu polovinu griza
- šljive
- drugu polovinu griza
- drugu polovinu prezli.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.