burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kolač sa pomorandžom i nektarinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

4 jajeta

4 kašike šećera

4 kašike brašna

2 kašike ulja

1 kesica C praška za pecivo

Preliv za koru:

1 zaleđena pomorandža

150 g šećera

2 dl vode

1 kesica C vanilin šećera

Fil:

5 dl mleka

5 kašika brašna

150 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 limun - narendana korica

200 ml slatke pavlake

oko 700 g nektarina

Dekoracija:

1 kesica C bele šlag kreme

120-150 ml mleka

Kolač sa pomorandžom i nektarinama

Koraci pripreme

Razdvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst šam.

Dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i ulje i umutite mikserom najmanjom brzinom. Testo sipajte u dobro podmazan kalup dimenzija 24x24 cm (ili slične veličine) i pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni 15-20 minuta (proverite čačkalicom da li je pečeno).

Dok se kora peče pripremite preliv za koru:
Sitno narendajte zaleđenu pomorandžu (sa sve korom), dodajte šećer i vodu i stavite da provri. Kuvajte 2-3 minuta. Dodajte C vanilin šećer.

Toplu koru postepeno prelijte toplim pripremljenim prelivom i ostavite da se skroz ohladi i upije preliv (oko 1 sat).

Priprema fila:
Pomešajte brašno sa šećerom i malo mleka oduzetog od pola litra, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri. Kada mleko provri, deo vrelog mleka sipajte u pripremljeno brašno, izmešajte, sve vratite u preostalo mleko i na ringlu na laganu vatru i uz mešanje skuvajte cicvaricu (kuvana je kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe).

U kuvan fil umešajte narendanu limunovu koricu i vanilin šećer, prekrijte samolepljivom folijom i ostavite na hladnijem mestu, (ali ne u frižider) da se skroz ohladi.

Kada se fil ohladi, umutite slatku pavlaku, pa u nju postepeno, uz mućenje, dodajte kašiku po kašiku fila, da dobijete glatku kremu.

Na ohlađenu koru poređajte polutke ili četvrtine očišćenih i oljuštenih nektarina. Preko sipajte pripremljen fil. Stavite u frižider da se skroz ohladi i stegne.

Ohlađen kolač izvadite iz kalupa i dekorišite šlag kremom umućenim sa mlekom, po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Kolač sa pomorandžom i nektarinama

Koraci pripreme

Razdvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst šam.

Dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i ulje i umutite mikserom najmanjom brzinom. Testo sipajte u dobro podmazan kalup dimenzija 24x24 cm (ili slične veličine) i pecite u zagrejanoj rerni na 180stepeni 15-20 minuta (proverite čačkalicom da li je pečeno).

Dok se kora peče pripremite preliv za koru:
Sitno narendajte zaleđenu pomorandžu (sa sve korom), dodajte šećer i vodu i stavite da provri. Kuvajte 2-3 minuta. Dodajte C vanilin šećer.

Toplu koru postepeno prelijte toplim pripremljenim prelivom i ostavite da se skroz ohladi i upije preliv (oko 1 sat).

Priprema fila:
Pomešajte brašno sa šećerom i malo mleka oduzetog od pola litra, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri. Kada mleko provri, deo vrelog mleka sipajte u pripremljeno brašno, izmešajte, sve vratite u preostalo mleko i na ringlu na laganu vatru i uz mešanje skuvajte cicvaricu (kuvana je kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe).

U kuvan fil umešajte narendanu limunovu koricu i vanilin šećer, prekrijte samolepljivom folijom i ostavite na hladnijem mestu, (ali ne u frižider) da se skroz ohladi.

Kada se fil ohladi, umutite slatku pavlaku, pa u nju postepeno, uz mućenje, dodajte kašiku po kašiku fila, da dobijete glatku kremu.

Na ohlađenu koru poređajte polutke ili četvrtine očišćenih i oljuštenih nektarina. Preko sipajte pripremljen fil. Stavite u frižider da se skroz ohladi i stegne.

Ohlađen kolač izvadite iz kalupa i dekorišite šlag kremom umućenim sa mlekom, po uputstvu na kesici.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept