burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kolač sa orasima i jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Biskvit:

3 jaja

80 g šećera

30 ml ulja

50 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećera

1 kesica C Prašak za pecivo

Nadev:

oko 6 komada jabuka

1 kesica C Vanilin šećera

oko 100 g oraha u komadu

mlevenih oraha za posipanje

Kolač sa orasima i jabukama

Koraci pripreme

Nadev:
Očistite jabuke, ogulite ih i izdubite. Isecite ih na kolutove i stavite ih u dublju posudu za pečenje.

U jabuke dodajte "koke" oraha i pospite jednim C vanilin šećerom. Stavite ih u zagrejanu rernu dok pripremate biskvit.

Biskvit:
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanke i lagano dodavati šećer i C vanilin šećer.

Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto. Na kraju dodajte mleko i isključite mikser.

Posebno pomeše brašno i prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umešajte sve u homogenu masu.

Ravnomerno rasporediti smesu za bisvit preko blago zapečnih jabuka.

Vratite u rernu, kolač pecite na 180 °C oko 40 minuta.

Kada je kolač pečen izvadite ga iz rerne.

Okrenite ga na tacnu na kojoj planirate da kolač bude dekorisan i ostavite da se ohladi.

Naši proizvodi

Kolač sa orasima i jabukama

Koraci pripreme

Nadev:
Očistite jabuke, ogulite ih i izdubite. Isecite ih na kolutove i stavite ih u dublju posudu za pečenje.

U jabuke dodajte "koke" oraha i pospite jednim C vanilin šećerom. Stavite ih u zagrejanu rernu dok pripremate biskvit.

Biskvit:
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanke i lagano dodavati šećer i C vanilin šećer.

Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto. Na kraju dodajte mleko i isključite mikser.

Posebno pomeše brašno i prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umešajte sve u homogenu masu.

Ravnomerno rasporediti smesu za bisvit preko blago zapečnih jabuka.

Vratite u rernu, kolač pecite na 180 °C oko 40 minuta.

Kada je kolač pečen izvadite ga iz rerne.

Okrenite ga na tacnu na kojoj planirate da kolač bude dekorisan i ostavite da se ohladi.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept