0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 jaja
80 g šećera
30 ml ulja
50 ml mleka
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C Prašak za pecivo
oko 6 komada jabuka
1 kesica C Vanilin šećera
oko 100 g oraha u komadu
mlevenih oraha za posipanje
Nadev:
Očistite jabuke, ogulite ih i izdubite. Isecite ih na kolutove i stavite ih u dublju posudu za pečenje.
U jabuke dodajte "koke" oraha i pospite jednim C vanilin šećerom. Stavite ih u zagrejanu rernu dok pripremate biskvit.
Biskvit:
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanke i lagano dodavati šećer i C vanilin šećer.
Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto. Na kraju dodajte mleko i isključite mikser.
Posebno pomeše brašno i prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umešajte sve u homogenu masu.
Ravnomerno rasporediti smesu za bisvit preko blago zapečnih jabuka.
Vratite u rernu, kolač pecite na 180 °C oko 40 minuta.
Kada je kolač pečen izvadite ga iz rerne.
Okrenite ga na tacnu na kojoj planirate da kolač bude dekorisan i ostavite da se ohladi.
Nadev:
Očistite jabuke, ogulite ih i izdubite. Isecite ih na kolutove i stavite ih u dublju posudu za pečenje.
U jabuke dodajte "koke" oraha i pospite jednim C vanilin šećerom. Stavite ih u zagrejanu rernu dok pripremate biskvit.
Biskvit:
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanke i lagano dodavati šećer i C vanilin šećer.
Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto. Na kraju dodajte mleko i isključite mikser.
Posebno pomeše brašno i prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umešajte sve u homogenu masu.
Ravnomerno rasporediti smesu za bisvit preko blago zapečnih jabuka.
Vratite u rernu, kolač pecite na 180 °C oko 40 minuta.
Kada je kolač pečen izvadite ga iz rerne.
Okrenite ga na tacnu na kojoj planirate da kolač bude dekorisan i ostavite da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.