burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Kolač sa orasima i belom čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

200 g šećera

250 mlevenih oraha

2 kašike brašna

Za kremu:

6 žumanaca

2 kašike mleka

80 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

50 g bele čokolade

150 g margarina/putera

Za glazuru:

200 g bele čokolade

6 kašika ulja

Kolač sa orasima i belom čokoladom

Koraci pripreme

Kora:
Umutite belanca i postepeno dodajte šećer dok ne postane tvrd sneg. Mlevene orahe pomešajte sa brašnom i postepeno dodajte u smesu od belanaca. Lagano izmešajte špatulom.

Dobijeni sastav sipajte u manji pleh, obložen papirom za pečenje i dobro poravnajte. Stavite u već zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 25-30 min.

Krema:
Umutite žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto. Zatim dodajte mleko i kuvajte na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte belu čokoladu. Dobro promešajte dok se ne istopi.

Zatim dodajte meki margarin/puter, dobro promešajte i ostavite da se ohladi oko 30 min. Nakon što se ohladi umutite mikserom još nekih 5 min.

Kremu stavite na koru, lepo poravnajte i stavite u frižider oko 20-30 min.

Glazura:
Na proključalu vodu stavite pripremljenu čokoladu i ulje, i mesajte dok se sve lepo ne istopi.

Kad se glazura malo ohladi, prelijte kremu i ostavite u frižideru 2-3h.

Naši proizvodi

Kolač sa orasima i belom čokoladom

Koraci pripreme

Kora:
Umutite belanca i postepeno dodajte šećer dok ne postane tvrd sneg. Mlevene orahe pomešajte sa brašnom i postepeno dodajte u smesu od belanaca. Lagano izmešajte špatulom.

Dobijeni sastav sipajte u manji pleh, obložen papirom za pečenje i dobro poravnajte. Stavite u već zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 25-30 min.

Krema:
Umutite žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto. Zatim dodajte mleko i kuvajte na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte belu čokoladu. Dobro promešajte dok se ne istopi.

Zatim dodajte meki margarin/puter, dobro promešajte i ostavite da se ohladi oko 30 min. Nakon što se ohladi umutite mikserom još nekih 5 min.

Kremu stavite na koru, lepo poravnajte i stavite u frižider oko 20-30 min.

Glazura:
Na proključalu vodu stavite pripremljenu čokoladu i ulje, i mesajte dok se sve lepo ne istopi.

Kad se glazura malo ohladi, prelijte kremu i ostavite u frižideru 2-3h.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept