burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20 komada

Kolač sa orasima i belom čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20 komada

Sastojci

Za koru:

3 jaja

120 g šećera

120 g mleka

120 ml ulja

1 C vanilin šećer

200 g brašna

1 C prašak za pecivo

60 g oraha

Za fil:

800 ml mleka

5 kašika šećera

2 C vanilin šećera

2 žumanceta

4 kašike C čvrstina

80 g bele čokolade

40 g margarina

200 ml mleka za natapanje kora

Kolač sa orasima i belom čokoladom

Koraci pripreme

Umutiti belanaca, sa 120 g šećera. Dodati u to žumanca, mutiti. Dodati mleko, ulje, C vanilin šećer, brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Zatim dodati orahe, kašikom izmešati. Peći nekih 20 minuta, zavisno od rerne na 180 stepeni.

Kada se kora ispeče i ohladi preseći je na pola, koncem kuhinjskim ili velikim nožem.

Fil:
Staviti u mleko šećer i C vanilin šećer. Umutiti 2 žumanceta i staviti u mleko. Kada provri sipati C čvrstin prethodno umućen sa malo mleka iz te količine potrebne za fil.

Mutiti dok se ne skuva lep fil bez grudvica, to je par minuta, na smanjenoj vatri. U vruć fil dodati čokoladu i margarin.

Staviti na tacnu koru, preliti je svuda sa mlekom, pa kad upije staviti fil.

Filovati kora - fil - kora - fil. Odozgo posuti orasima.

Staviti u frižider da kore lepo upiju.

Naši proizvodi

Kolač sa orasima i belom čokoladom

Koraci pripreme

Umutiti belanaca, sa 120 g šećera. Dodati u to žumanca, mutiti. Dodati mleko, ulje, C vanilin šećer, brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Zatim dodati orahe, kašikom izmešati. Peći nekih 20 minuta, zavisno od rerne na 180 stepeni.

Kada se kora ispeče i ohladi preseći je na pola, koncem kuhinjskim ili velikim nožem.

Fil:
Staviti u mleko šećer i C vanilin šećer. Umutiti 2 žumanceta i staviti u mleko. Kada provri sipati C čvrstin prethodno umućen sa malo mleka iz te količine potrebne za fil.

Mutiti dok se ne skuva lep fil bez grudvica, to je par minuta, na smanjenoj vatri. U vruć fil dodati čokoladu i margarin.

Staviti na tacnu koru, preliti je svuda sa mlekom, pa kad upije staviti fil.

Filovati kora - fil - kora - fil. Odozgo posuti orasima.

Staviti u frižider da kore lepo upiju.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept