burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Kolač sa muskatnom tikvom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1 kašika ulja

Fil od muskatne tikve:

200-300 g očišćene muskatne tikve

oko 100 g očišćene dunje

2-3 kašike šećera

malo narendane limunove korice

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica cimeta

Fil od pudinga:

2 kesice C pudinga od vanile

5-6 kašika šećera

7 dl mleka

I još:

1 kesica C šlag krema

150 ml mleka

Kolač sa muskatnom tikvom

Koraci pripreme

Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koricu, izmešati i dinstati desetak minuta. Prohladiti.

Priprema kore:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti belanca u čvrst šam sa šećerom, pa dodati žumanca, umešati brašno i kašiku ulja. Sipati u pleh veličine 24x24 cm ili sličan. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepani 15-ak minuta.

Priprema pudinga:
Pomešati puding sa šećerom i malo mleka oduzetog od 7 dl u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri, sipati pripremljen puding i kuvati par minuta na nižoj temperaturi uz mešanje. Kratko prohladiti.

Na koru prvo rasporediti fil od muskatne tikve. Odozgo sipati skuvan puding i ostaviti na hladnom oko sat vremena da se kolač ohladi i puding stegne.

Šlag krem umutiti sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilovati kolač.

Naši proizvodi

Kolač sa muskatnom tikvom

Koraci pripreme

Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koricu, izmešati i dinstati desetak minuta. Prohladiti.

Priprema kore:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti belanca u čvrst šam sa šećerom, pa dodati žumanca, umešati brašno i kašiku ulja. Sipati u pleh veličine 24x24 cm ili sličan. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepani 15-ak minuta.

Priprema pudinga:
Pomešati puding sa šećerom i malo mleka oduzetog od 7 dl u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri, sipati pripremljen puding i kuvati par minuta na nižoj temperaturi uz mešanje. Kratko prohladiti.

Na koru prvo rasporediti fil od muskatne tikve. Odozgo sipati skuvan puding i ostaviti na hladnom oko sat vremena da se kolač ohladi i puding stegne.

Šlag krem umutiti sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilovati kolač.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept