0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašika ulja
200-300 g očišćene muskatne tikve
oko 100 g očišćene dunje
2-3 kašike šećera
malo narendane limunove korice
1 kesica C vanilin šećera
1 kašičica cimeta
2 kesice C pudinga od vanile
5-6 kašika šećera
7 dl mleka
1 kesica C šlag krema
150 ml mleka
Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koricu, izmešati i dinstati desetak minuta. Prohladiti.
Priprema kore:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti belanca u čvrst šam sa šećerom, pa dodati žumanca, umešati brašno i kašiku ulja. Sipati u pleh veličine 24x24 cm ili sličan. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepani 15-ak minuta.
Priprema pudinga:
Pomešati puding sa šećerom i malo mleka oduzetog od 7 dl u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri, sipati pripremljen puding i kuvati par minuta na nižoj temperaturi uz mešanje. Kratko prohladiti.
Na koru prvo rasporediti fil od muskatne tikve. Odozgo sipati skuvan puding i ostaviti na hladnom oko sat vremena da se kolač ohladi i puding stegne.
Šlag krem umutiti sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilovati kolač.
Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koricu, izmešati i dinstati desetak minuta. Prohladiti.
Priprema kore:
Odvojiti belanca od žumanaca, umutiti belanca u čvrst šam sa šećerom, pa dodati žumanca, umešati brašno i kašiku ulja. Sipati u pleh veličine 24x24 cm ili sličan. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepani 15-ak minuta.
Priprema pudinga:
Pomešati puding sa šećerom i malo mleka oduzetog od 7 dl u glatku smesu. Ostatak mleka staviti da provri, sipati pripremljen puding i kuvati par minuta na nižoj temperaturi uz mešanje. Kratko prohladiti.
Na koru prvo rasporediti fil od muskatne tikve. Odozgo sipati skuvan puding i ostaviti na hladnom oko sat vremena da se kolač ohladi i puding stegne.
Šlag krem umutiti sa mlekom po uputstvu na kesici i nafilovati kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.