burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Kolač sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za testo:

50 g šećera

100 g maslaca

150 g brašna

20 g C kakaoa

1 jaje

po potrebi (2-3 kašike) hladne vode

Za fil:

200 g malina

3 kašike šećera

2 kašike C gustina

I još:

8 kugli sladoleda

po potrebi preliv od čokolade

Kolač sa malinama

Koraci pripreme

U posudu staviti brašno, šećer i C kakao i dobro izmešati. Dodati na kockice sečen hladan maslac, pa prstima utrljati u brašno.

Što kraće raditi sa testom da se ne zagreva. Dodati jaje, pa umesiti testo (po potrebi dodati 2-3 kašike vode). Umotati u foliju i ostaviti u frižideru na pola sata.

U međuvremenu napraviti fil. U šerpicu staviti maline i šećer, pa malo prokuvati i umešati razmućen C gustin, pa kratko prokuvati. Ostaviti da se prohladi.

U posudu za američku pitu ili vatrostalnu posudu staviti rastanjeno testo i izbockati viljuškom.

Staviti 15 minuta da se peče na 180 stepeni. Izvaditi, premazati fil od malina, pa vratiti i peći još 15 minuta.

Ohlađenu pitu iseći na parčad, na svako staviti kuglu sladoleda i ukrasiti čokoladnim prelivom.

Naši proizvodi

Kolač sa malinama

Koraci pripreme

U posudu staviti brašno, šećer i C kakao i dobro izmešati. Dodati na kockice sečen hladan maslac, pa prstima utrljati u brašno.

Što kraće raditi sa testom da se ne zagreva. Dodati jaje, pa umesiti testo (po potrebi dodati 2-3 kašike vode). Umotati u foliju i ostaviti u frižideru na pola sata.

U međuvremenu napraviti fil. U šerpicu staviti maline i šećer, pa malo prokuvati i umešati razmućen C gustin, pa kratko prokuvati. Ostaviti da se prohladi.

U posudu za američku pitu ili vatrostalnu posudu staviti rastanjeno testo i izbockati viljuškom.

Staviti 15 minuta da se peče na 180 stepeni. Izvaditi, premazati fil od malina, pa vratiti i peći još 15 minuta.

Ohlađenu pitu iseći na parčad, na svako staviti kuglu sladoleda i ukrasiti čokoladnim prelivom.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept