0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 l mleka
1 l vode
45 kašika šećera
15 kašika C griza
3 C pudinga od vanile
500 g malina
4 žumanceta
8 kašika brašna
250 g margarina
Skuvati 500 ml mleka sa 500 ml vode i 15 kašika šećera, pa dodati 15 kašika C griza. Kada se griz zgusne, uliti ga u podmazan pleh, formirati koru i ostaviti da se stegne.
Staviti da provri 500 ml vode sa 15 kašika šećera, dodati 500 g malina i kuvati 15 minuta. Zatim izvaditi maline, ispasirati ih, a u preostaloj vodi skuvati 3 C pudinga od vanile. Kada se puding zgusne, vratiti maline, pa vruće preliti preko griza.
Skuvati 500 ml mleka sa 15 kašika šećera i zatim u to ukuvati 4 žumanceta umućena sa 8 kašika brašna.
Ohlađen krem sastaviti sa margarinom i premazati preko fila sa malinama.
Skuvati 500 ml mleka sa 500 ml vode i 15 kašika šećera, pa dodati 15 kašika C griza. Kada se griz zgusne, uliti ga u podmazan pleh, formirati koru i ostaviti da se stegne.
Staviti da provri 500 ml vode sa 15 kašika šećera, dodati 500 g malina i kuvati 15 minuta. Zatim izvaditi maline, ispasirati ih, a u preostaloj vodi skuvati 3 C pudinga od vanile. Kada se puding zgusne, vratiti maline, pa vruće preliti preko griza.
Skuvati 500 ml mleka sa 15 kašika šećera i zatim u to ukuvati 4 žumanceta umućena sa 8 kašika brašna.
Ohlađen krem sastaviti sa margarinom i premazati preko fila sa malinama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.