0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
3 jaja
9 kašika brašna
9 kašika šećera
9 kašika ulja
9 kašika mleka
1 C prašak za pecivo
300-400 g svežih ili zamrznutih malina
100 g crne čokolade
2 kesice C pudinga od vanile
2 kesice C šlaga
Prvo skuvajte 2 kesice C pudinga na svima dobro poznat način. Dok se puding hladi pripremite patišpanj.
Ja ga pečem u vatrostalnoj posudi dimenzija 20x30cm i u tome filujem ceo kolač jer vrlo lepo izgleda u staklu, vide se svi slojevi...
Za patišpanj, odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite u sneg i dodajte šećer pa još malo umutite mikserom.
Kada je sneg čvrst dodajte i žumanca. Umutite da se sjedine sa snegom. Kada ste to uradili više ne koristite mikser. U smesu dodajte prvo brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
To umešajte i onda dodajte mleko i ulje. Kada se smesa sjedini izliti je u pekač i peći na 220 stepeni oko 15 minuta, zavisno od rerne.
Čim je patišpanj pečen zalijte ga sa nekoliko kašika mleka. Preko odmah možete rasporediti maline.
Ukoliko su zamrznute divno će pustiti sokove na topli patišpanj.
Čokoladu iseckajte na komadiće, ako ste u žurbi može i rende da posluži. Prekrijte maline komadićima čokolade.
Zatim sledi puding. Rasporedite ga ravnomerno preko i dok mutite šlag ostavite kolač da se hladi.
Kada je ohlađen staviti i C šlag i ponovo vratiti da se dobro ohladi.
Prvo skuvajte 2 kesice C pudinga na svima dobro poznat način. Dok se puding hladi pripremite patišpanj.
Ja ga pečem u vatrostalnoj posudi dimenzija 20x30cm i u tome filujem ceo kolač jer vrlo lepo izgleda u staklu, vide se svi slojevi...
Za patišpanj, odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite u sneg i dodajte šećer pa još malo umutite mikserom.
Kada je sneg čvrst dodajte i žumanca. Umutite da se sjedine sa snegom. Kada ste to uradili više ne koristite mikser. U smesu dodajte prvo brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
To umešajte i onda dodajte mleko i ulje. Kada se smesa sjedini izliti je u pekač i peći na 220 stepeni oko 15 minuta, zavisno od rerne.
Čim je patišpanj pečen zalijte ga sa nekoliko kašika mleka. Preko odmah možete rasporediti maline.
Ukoliko su zamrznute divno će pustiti sokove na topli patišpanj.
Čokoladu iseckajte na komadiće, ako ste u žurbi može i rende da posluži. Prekrijte maline komadićima čokolade.
Zatim sledi puding. Rasporedite ga ravnomerno preko i dok mutite šlag ostavite kolač da se hladi.
Kada je ohlađen staviti i C šlag i ponovo vratiti da se dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.