burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Kolač sa makom i čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Smesa za kolač

750 ml mleka

100 g šećera

180 g maslaca

100 g čokolade za kuvanje

50 g C Pšenični griz

300 g mleveni mak

300 g mleveni plazma keks

1 kesica C Vanilin šećer

Glazura

200 g čokolade

200 ml slatke pavlake

Kolač sa makom i čokoladom

Kolač bez pečenja, topi se u ustima, odlična kombinacija maka i čokolade.

Koraci pripreme

Priprema kolača

Staviti mleko, šećer i maslac u šerpu i zagrevati da se maslac otopi. Dodati sitno naseckanu čokoladu i ostaviti smesu da provri. Kada mleko uzavri postepeno uz mešanje dodajte griz i kuvajte par minuta pa dodajte mak i kuvajte sve zajedno - kuvano je kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe (kuva se oko 5-6 minuta). Sklonite s ringle pa umešajte vanilin šećer i mleven plazma keks. Sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u maslacem podmazan kalup veličine 24x24 cm ili nešto manji. Ostavite kolač u frižider na par sati da se stegne.

Glazura

Spremite ganaš od slatke pavlake i čokolade: pavlaku zagrevajte na umerenoj temperaturi i čim počne da ključa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku smesu. Prohladite na sobnoj temperaturi nekoliko minuta, pa stavite u frižider da se malo stegne, ne duže od pola sata. Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom.

Naši proizvodi

Kolač sa makom i čokoladom

Kolač bez pečenja, topi se u ustima, odlična kombinacija maka i čokolade.

Koraci pripreme

Priprema kolača

Staviti mleko, šećer i maslac u šerpu i zagrevati da se maslac otopi. Dodati sitno naseckanu čokoladu i ostaviti smesu da provri. Kada mleko uzavri postepeno uz mešanje dodajte griz i kuvajte par minuta pa dodajte mak i kuvajte sve zajedno - kuvano je kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe (kuva se oko 5-6 minuta). Sklonite s ringle pa umešajte vanilin šećer i mleven plazma keks. Sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u maslacem podmazan kalup veličine 24x24 cm ili nešto manji. Ostavite kolač u frižider na par sati da se stegne.

Glazura

Spremite ganaš od slatke pavlake i čokolade: pavlaku zagrevajte na umerenoj temperaturi i čim počne da ključa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku smesu. Prohladite na sobnoj temperaturi nekoliko minuta, pa stavite u frižider da se malo stegne, ne duže od pola sata. Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept