0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
24
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
750 ml mleka
100 g šećera
180 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
300 g mleveni mak
300 g mleveni plazma keks
200 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Kolač bez pečenja, topi se u ustima, odlična kombinacija maka i čokolade.
Staviti mleko, šećer i maslac u šerpu i zagrevati da se maslac otopi. Dodati sitno naseckanu čokoladu i ostaviti smesu da provri. Kada mleko uzavri postepeno uz mešanje dodajte griz i kuvajte par minuta pa dodajte mak i kuvajte sve zajedno - kuvano je kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe (kuva se oko 5-6 minuta). Sklonite s ringle pa umešajte vanilin šećer i mleven plazma keks. Sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u maslacem podmazan kalup veličine 24x24 cm ili nešto manji. Ostavite kolač u frižider na par sati da se stegne.
Spremite ganaš od slatke pavlake i čokolade: pavlaku zagrevajte na umerenoj temperaturi i čim počne da ključa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku smesu. Prohladite na sobnoj temperaturi nekoliko minuta, pa stavite u frižider da se malo stegne, ne duže od pola sata. Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom.
Kolač bez pečenja, topi se u ustima, odlična kombinacija maka i čokolade.
Staviti mleko, šećer i maslac u šerpu i zagrevati da se maslac otopi. Dodati sitno naseckanu čokoladu i ostaviti smesu da provri. Kada mleko uzavri postepeno uz mešanje dodajte griz i kuvajte par minuta pa dodajte mak i kuvajte sve zajedno - kuvano je kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe (kuva se oko 5-6 minuta). Sklonite s ringle pa umešajte vanilin šećer i mleven plazma keks. Sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u maslacem podmazan kalup veličine 24x24 cm ili nešto manji. Ostavite kolač u frižider na par sati da se stegne.
Spremite ganaš od slatke pavlake i čokolade: pavlaku zagrevajte na umerenoj temperaturi i čim počne da ključa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku smesu. Prohladite na sobnoj temperaturi nekoliko minuta, pa stavite u frižider da se malo stegne, ne duže od pola sata. Kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.