0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
2 jaja
200 ml jogurta
90 ml mleka
280 g šećera
80-100 g maka (količina po želji)
160 g C griza
140 ml ulja
250 g belog brašna tip 400
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
1 kašika ulja
1 ravna kašika brašna
800 ml mleka
2 C pudinga od vanile
6 kašika šećera
4 kašike C šlaga
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike vode
1 kašika ulja
KORA:
2 jaja umutite (može sa običnom viljuškom, možete i mikserom), zatim dodajte jogurt, mleko, šećer, mak, C griz, ulje, sve vreme blago mešajući.
Na kraju dodajte brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.
Pleh (obim 28 cm ili 26 cm) podmazan sa jednom kašikom ulja pospite sa ravnom kašikom brašna i sipajte smesu za koru.
Stavite u rernu da se peče 25 minuta na 180 stepeni. Ukoliko je jača rerna, posle 15 minuta proverite, možete da smanjite na 160 stepeni.
Fil:
Stavite 600 ml mleka da se kuva u šerpicu. Preostalih 200 ml hladnog mleka umutite sa pudingom i dodajte 6 kašika šećera.
Ukoliko je mleko počelo polako da vri, smanjite temperaturu ringle i polako sipajte puding u mleko neprestano mešajući dva minuta.
Kada ukuvan puding skonite sa ringle, promešajte još dva minuta i u tu smesu dodajte 4 kašike šlaga.
Fil nanesite na pečenu koru ravnomerno po celoj površini.
Glazura:
Stavite vodu i ulje i izlomite čokoladu. Lagano mešajte dok se ne sjedine i ne otope i prelijte sa čokoladnom glazurom kolač.
KORA:
2 jaja umutite (može sa običnom viljuškom, možete i mikserom), zatim dodajte jogurt, mleko, šećer, mak, C griz, ulje, sve vreme blago mešajući.
Na kraju dodajte brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.
Pleh (obim 28 cm ili 26 cm) podmazan sa jednom kašikom ulja pospite sa ravnom kašikom brašna i sipajte smesu za koru.
Stavite u rernu da se peče 25 minuta na 180 stepeni. Ukoliko je jača rerna, posle 15 minuta proverite, možete da smanjite na 160 stepeni.
Fil:
Stavite 600 ml mleka da se kuva u šerpicu. Preostalih 200 ml hladnog mleka umutite sa pudingom i dodajte 6 kašika šećera.
Ukoliko je mleko počelo polako da vri, smanjite temperaturu ringle i polako sipajte puding u mleko neprestano mešajući dva minuta.
Kada ukuvan puding skonite sa ringle, promešajte još dva minuta i u tu smesu dodajte 4 kašike šlaga.
Fil nanesite na pečenu koru ravnomerno po celoj površini.
Glazura:
Stavite vodu i ulje i izlomite čokoladu. Lagano mešajte dok se ne sjedine i ne otope i prelijte sa čokoladnom glazurom kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.