burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Kolač sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Kora:

2 jaja

200 ml jogurta

90 ml mleka

280 g šećera

80-100 g maka (količina po želji)

160 g C griza

140 ml ulja

250 g belog brašna tip 400

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

Za podmazivanje pleha:

1 kašika ulja

1 ravna kašika brašna

Fil:

800 ml mleka

2 C pudinga od vanile

6 kašika šećera

4 kašike C šlaga

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike vode

1 kašika ulja

Kolač sa makom

Koraci pripreme

KORA:
2 jaja umutite (može sa običnom viljuškom, možete i mikserom), zatim dodajte jogurt, mleko, šećer, mak, C griz, ulje, sve vreme blago mešajući.

Na kraju dodajte brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Pleh (obim 28 cm ili 26 cm) podmazan sa jednom kašikom ulja pospite sa ravnom kašikom brašna i sipajte smesu za koru.

Stavite u rernu da se peče 25 minuta na 180 stepeni. Ukoliko je jača rerna, posle 15 minuta proverite, možete da smanjite na 160 stepeni.

Fil:
Stavite 600 ml mleka da se kuva u šerpicu. Preostalih 200 ml hladnog mleka umutite sa pudingom i dodajte 6 kašika šećera.

Ukoliko je mleko počelo polako da vri, smanjite temperaturu ringle i polako sipajte puding u mleko neprestano mešajući dva minuta.

Kada ukuvan puding skonite sa ringle, promešajte još dva minuta i u tu smesu dodajte 4 kašike šlaga.

Fil nanesite na pečenu koru ravnomerno po celoj površini.

Glazura:
Stavite vodu i ulje i izlomite čokoladu. Lagano mešajte dok se ne sjedine i ne otope i prelijte sa čokoladnom glazurom kolač.

Naši proizvodi

Kolač sa makom

Koraci pripreme

KORA:
2 jaja umutite (može sa običnom viljuškom, možete i mikserom), zatim dodajte jogurt, mleko, šećer, mak, C griz, ulje, sve vreme blago mešajući.

Na kraju dodajte brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Pleh (obim 28 cm ili 26 cm) podmazan sa jednom kašikom ulja pospite sa ravnom kašikom brašna i sipajte smesu za koru.

Stavite u rernu da se peče 25 minuta na 180 stepeni. Ukoliko je jača rerna, posle 15 minuta proverite, možete da smanjite na 160 stepeni.

Fil:
Stavite 600 ml mleka da se kuva u šerpicu. Preostalih 200 ml hladnog mleka umutite sa pudingom i dodajte 6 kašika šećera.

Ukoliko je mleko počelo polako da vri, smanjite temperaturu ringle i polako sipajte puding u mleko neprestano mešajući dva minuta.

Kada ukuvan puding skonite sa ringle, promešajte još dva minuta i u tu smesu dodajte 4 kašike šlaga.

Fil nanesite na pečenu koru ravnomerno po celoj površini.

Glazura:
Stavite vodu i ulje i izlomite čokoladu. Lagano mešajte dok se ne sjedine i ne otope i prelijte sa čokoladnom glazurom kolač.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept