burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30

Kolač sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30

Sastojci

Kore:

4 belanceta

60 g šećera

60 g mlevenog maka

1,5 kašika brašna

1 kašika C praška za pecivo

Fil:

12 žumanceta

200 g šećera

4 kesice C vanilin šećera

7 kašika brašna

600 ml mleka

250 g margarina

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

malo mleka

ulje

Kolač sa makom

Koraci pripreme

Kore:
4 belanceta ulupati sa 60 g šećera, dodati 60 g mlevenog maka, 1,5 kašiku brašna i 1 kašiku C praška za pecivo.

Prave se takve 3 kore u unutrašnjem plehu obložen papirom za pečenje..

Fil:
12 žumanceta umutiti, dodati 200 g šećera (ja sam stavila u prahu), 4 kesice C vanilin šećera, 7 kašika brašna i 600 ml mleka.

To skuvati i kada se ohladi dodati 250 g margarina.

Glazura:
100 g čokolade, malo mleka i koja kap ulja.

Naši proizvodi

Kolač sa makom

Koraci pripreme

Kore:
4 belanceta ulupati sa 60 g šećera, dodati 60 g mlevenog maka, 1,5 kašiku brašna i 1 kašiku C praška za pecivo.

Prave se takve 3 kore u unutrašnjem plehu obložen papirom za pečenje..

Fil:
12 žumanceta umutiti, dodati 200 g šećera (ja sam stavila u prahu), 4 kesice C vanilin šećera, 7 kašika brašna i 600 ml mleka.

To skuvati i kada se ohladi dodati 250 g margarina.

Glazura:
100 g čokolade, malo mleka i koja kap ulja.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept