0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 šolje mleka
1 šolja šećera
2 jajeta
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1/2 kesice C sode bikarbone
2 kesice C vanilin šećera
5 kašika mlevenih pženih lešnika
5 kašika mleveni prženih lešnika
200 ml mleka
3 kašike šećera
50 g margarina
oko 200 g mlevenog keksa
U dublju posudu staviti mleko, jaja, ulje i šećer i promešati.
Dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C sodom bikarbonom, C vanilin šećer i mlevene lešnike, pa sve izmešati mikserom ili varjačom.
Đuveče namazati sa masti ili uljem i posuti brašnom ili staviti pek papir i izručiti dobijenu masu.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni da porumeni.
Priprema premaza:
Prokuvati mleko i šećer i skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se istopi.
Zatim dodati mleveni keks i izmešati, pa tako vruće premazati preko kore.
U dublju posudu staviti mleko, jaja, ulje i šećer i promešati.
Dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C sodom bikarbonom, C vanilin šećer i mlevene lešnike, pa sve izmešati mikserom ili varjačom.
Đuveče namazati sa masti ili uljem i posuti brašnom ili staviti pek papir i izručiti dobijenu masu.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni da porumeni.
Priprema premaza:
Prokuvati mleko i šećer i skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se istopi.
Zatim dodati mleveni keks i izmešati, pa tako vruće premazati preko kore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.