0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
12 malih kruškica - ječmenki
1 dl ulja
3 jaja
250 g brašna
2 C vanilin šećera
100 g šećera
1 C prašak za pecivo
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, C vanillin šećer i C prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup koji je dobro podmazan margarinom.
Utisnuti onoliko celih kruškica koliko imate, tako ih i rasporedite.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili samo posuti C šećerom u prahu.
Ja sam ga posula C šećerom u prahu.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, C vanillin šećer i C prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup koji je dobro podmazan margarinom.
Utisnuti onoliko celih kruškica koliko imate, tako ih i rasporedite.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade ili samo posuti C šećerom u prahu.
Ja sam ga posula C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.