0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
200 g šecera
450 g kesten pirea
2 kašike ruma
100 g mlevenih oraha
50 g brašna
1 C kašicica praška za pecivo
300 g C šlaga
6 dl kisele vode
3 kašike C vanilin šecera
1 kesica C želatina
Jaja penasto umutiti sa šećerom, umešati rum, kesten, orahe, brašno i C prašak za pecivo.
Testo podeliti na tri jednaka dela.
Uliti u manji, nauljen i brašnom posut pleh i peći 25 minuta na 200 stepeni (svako testo ispeći pojedinačno).
Želatin pripremiti prema upustvu.
Šlag umutiti sa kiselom vodom i vanilin šećerom, umešati želatin.
Filovati kore.
Jaja penasto umutiti sa šećerom, umešati rum, kesten, orahe, brašno i C prašak za pecivo.
Testo podeliti na tri jednaka dela.
Uliti u manji, nauljen i brašnom posut pleh i peći 25 minuta na 200 stepeni (svako testo ispeći pojedinačno).
Želatin pripremiti prema upustvu.
Šlag umutiti sa kiselom vodom i vanilin šećerom, umešati želatin.
Filovati kore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.