burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kolač sa keksom, bananama i pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

oko 500 g petit beure keksa

2 C Pudinga sa ukusom vanilina

900 ml mleka

2 C Pudinga sa ukusom slatke pavlake

900 ml mleka

oko 1 kg banana nasečenih na kolutove

sok od 1 limuna

Za glazuru:

200 g bele čokolade za kuvanje

250 ml mlečne slatke pavlake

50 g maslaca

Kolač sa keksom, bananama i pudingom

Koraci pripreme

U kalup ili vatrostalnu činiju, dimenzije 40X25cm, poređajte petit beure keks koji ste kratko natopili mlekom.

Na keks stavite banane nasečene na kolutove koje ste pomešali sa oceđenim sokom od limuna.

Preko banana sipajte skuvan puding od vanile (dve kese pudinga skuvajte sa 900 ml mleka, da bi lakše formirali kocke kolača kada se ohladi), pa ponovo poslažite kratko natopljen keks u mleku, pa banane, i na kraju skuvani puding sa ukusom slatke pavlake.

Kada ste to napravili napravite glazuru od bele čokolade, čokoladu izlomite i stavite u čistu posudu.

Preko prelijte vrelu mlečnu slatku pavlaku i dodajte maslac. Ostavite da stoji minut-dva. Zatim, žicom sjedinite u svilenkast krem.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, nemojte stavljati u frižider.

Zatim ranije pripremljen kolač preliti sa čokoladnom glazurom.

Naši proizvodi

Kolač sa keksom, bananama i pudingom

Koraci pripreme

U kalup ili vatrostalnu činiju, dimenzije 40X25cm, poređajte petit beure keks koji ste kratko natopili mlekom.

Na keks stavite banane nasečene na kolutove koje ste pomešali sa oceđenim sokom od limuna.

Preko banana sipajte skuvan puding od vanile (dve kese pudinga skuvajte sa 900 ml mleka, da bi lakše formirali kocke kolača kada se ohladi), pa ponovo poslažite kratko natopljen keks u mleku, pa banane, i na kraju skuvani puding sa ukusom slatke pavlake.

Kada ste to napravili napravite glazuru od bele čokolade, čokoladu izlomite i stavite u čistu posudu.

Preko prelijte vrelu mlečnu slatku pavlaku i dodajte maslac. Ostavite da stoji minut-dva. Zatim, žicom sjedinite u svilenkast krem.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, nemojte stavljati u frižider.

Zatim ranije pripremljen kolač preliti sa čokoladnom glazurom.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept