0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 dl hladnog mleka
1l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanilina
15 kašika šećera
1 margarin
500 g kajsija
4 kesice C šlaga
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, kada je umućen čvrst sneg dodati 6 žumanaca jedno po jedno i na kraju 6 kašika brašna. 
Ispeći koru, a kada se ohladi izbušiti viljuškom i natopiti hladnim mlekom. 
Iseći po dužini tako da se dobiju dve kore. Skuvati puding u mleku, prethodno pomešan sa šećerom. 
Kada se ohladi, dodati penasto umućen margarin i mutiti mikserom dok se ne ujednači. 
Nafilovati prvu koru, poređati kajsije isečene na kriške, jos malo fila naneti, prekriti drugom korom i naneti ostatak fila. 
Odozgo staviti šlag.
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, kada je umućen čvrst sneg dodati 6 žumanaca jedno po jedno i na kraju 6 kašika brašna. 
Ispeći koru, a kada se ohladi izbušiti viljuškom i natopiti hladnim mlekom. 
Iseći po dužini tako da se dobiju dve kore. Skuvati puding u mleku, prethodno pomešan sa šećerom. 
Kada se ohladi, dodati penasto umućen margarin i mutiti mikserom dok se ne ujednači. 
Nafilovati prvu koru, poređati kajsije isečene na kriške, jos malo fila naneti, prekriti drugom korom i naneti ostatak fila. 
Odozgo staviti šlag.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.