0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 l vode
200 g šećera
2 kesice C pudinga od vanile
500 g očišćenih kajsija
100 g C šlaga
200 ml vode ili mleka
Umutiti belanca, dodati žumanca pa šećer. U dobro umućeno dodati brašno i izmešati.
Usuti u pleh (25x35), podmazan ili oblošen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Iz pleha izvaditi prohlađenu koru, skloniti papir i vratiti je u pleh.
Kajsije oprati, očistiti, izmeriti i iseći na sitne komade.
U šerpu usuti vodu i šećer i kad provri, kuvati još 5 minuta. Zatim dodati kajsije, kuvati još 3 minuta i skloniti sa ringle.
Kajsije sa malo tečnosti u kojoj su se kuvale staviti preko kore. Šerpu vratiti na ringlu, usuti puding razmućen sa malo hladne vode (50 ml). Mešati da se zgusne i sipati ga u pleh preko kajsija.
C Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti ga preko dobro (u frižideru) ohladjenog kolača.
Vratiti u frižider da se i šlag ohladi i stegne. Iseći i poslužiti.
Umutiti belanca, dodati žumanca pa šećer. U dobro umućeno dodati brašno i izmešati.
Usuti u pleh (25x35), podmazan ili oblošen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Iz pleha izvaditi prohlađenu koru, skloniti papir i vratiti je u pleh.
Kajsije oprati, očistiti, izmeriti i iseći na sitne komade.
U šerpu usuti vodu i šećer i kad provri, kuvati još 5 minuta. Zatim dodati kajsije, kuvati još 3 minuta i skloniti sa ringle.
Kajsije sa malo tečnosti u kojoj su se kuvale staviti preko kore. Šerpu vratiti na ringlu, usuti puding razmućen sa malo hladne vode (50 ml). Mešati da se zgusne i sipati ga u pleh preko kajsija.
C Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti ga preko dobro (u frižideru) ohladjenog kolača.
Vratiti u frižider da se i šlag ohladi i stegne. Iseći i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.