burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kolač sa kajsijama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

4 kašike šećera

4 kašike brašna

Za fil:

1 l vode

200 g šećera

2 kesice C pudinga od vanile

500 g očišćenih kajsija

I još:

100 g C šlaga

200 ml vode ili mleka

Kolač sa kajsijama

Koraci pripreme

Umutiti belanca, dodati žumanca pa šećer. U dobro umućeno dodati brašno i izmešati.

Usuti u pleh (25x35), podmazan ili oblošen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Iz pleha izvaditi prohlađenu koru, skloniti papir i vratiti je u pleh.

Kajsije oprati, očistiti, izmeriti i iseći na sitne komade.

U šerpu usuti vodu i šećer i kad provri, kuvati još 5 minuta. Zatim dodati kajsije, kuvati još 3 minuta i skloniti sa ringle.

Kajsije sa malo tečnosti u kojoj su se kuvale staviti preko kore. Šerpu vratiti na ringlu, usuti puding razmućen sa malo hladne vode (50 ml). Mešati da se zgusne i sipati ga u pleh preko kajsija.

C Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti ga preko dobro (u frižideru) ohladjenog kolača.

Vratiti u frižider da se i šlag ohladi i stegne. Iseći i poslužiti.

Naši proizvodi

Kolač sa kajsijama

Koraci pripreme

Umutiti belanca, dodati žumanca pa šećer. U dobro umućeno dodati brašno i izmešati.

Usuti u pleh (25x35), podmazan ili oblošen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Iz pleha izvaditi prohlađenu koru, skloniti papir i vratiti je u pleh.

Kajsije oprati, očistiti, izmeriti i iseći na sitne komade.

U šerpu usuti vodu i šećer i kad provri, kuvati još 5 minuta. Zatim dodati kajsije, kuvati još 3 minuta i skloniti sa ringle.

Kajsije sa malo tečnosti u kojoj su se kuvale staviti preko kore. Šerpu vratiti na ringlu, usuti puding razmućen sa malo hladne vode (50 ml). Mešati da se zgusne i sipati ga u pleh preko kajsija.

C Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti ga preko dobro (u frižideru) ohladjenog kolača.

Vratiti u frižider da se i šlag ohladi i stegne. Iseći i poslužiti.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept