0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 veće slatke jabuke
3 jaja
50 g brašna
50 g oraha
30 g badema
3 kašike C kakao praha
2 kašike rogača
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kašičica mlevenog cimeta
20 urmi
2 kašike C kakao praha
2 kašike vode
Staviti u blender očišćene i naseckane jabuke pa ih lepo izblendati. Treba da se dobije kašasta smesa.
Zatim dodati orah, badem pa ih lepo izblendati. Prebaciti u činiju pa dodati jaja, brašno, C kakao, cimet, rogač, C prašak za pecivo i lepo umešati.
Izliti na kalup obložen pek papirom i peći u rerni na 200 stepeni nekih 20-tak minuta.
Dok se kolač peče, potopiti sveže urme u vodi da malo odstoje, a zatim im izvaditi koštice.
Staviti ih u blender, dodati C kakao i vode po potrebi dok se ne dobije kremasta smesa.
Ohlađen kolač premazati smesom, iseći na kocke i poslužiti.
Staviti u blender očišćene i naseckane jabuke pa ih lepo izblendati. Treba da se dobije kašasta smesa.
Zatim dodati orah, badem pa ih lepo izblendati. Prebaciti u činiju pa dodati jaja, brašno, C kakao, cimet, rogač, C prašak za pecivo i lepo umešati.
Izliti na kalup obložen pek papirom i peći u rerni na 200 stepeni nekih 20-tak minuta.
Dok se kolač peče, potopiti sveže urme u vodi da malo odstoje, a zatim im izvaditi koštice.
Staviti ih u blender, dodati C kakao i vode po potrebi dok se ne dobije kremasta smesa.
Ohlađen kolač premazati smesom, iseći na kocke i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.