0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 jaja
80 g šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1 C Vanilin šećer
1 C Prašak za pecivo
oko 6 komada jabuka
1 kesica cimet šećera
1 pakovanje C Šlag classic
Šarene mrvice
dekoracija za kolače
Očistite jabuke i stavite ih u dublju posudu za pečenje. U jabuke dodajte 1 C vanilin šećer. Stavite ih u zagrejanu rernu dok pripremate biskvit.
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanca i lagano dodavati šećer i C vanilin šećer. Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto.
Na kraju dodajte mleko i isključite mikser. Posebno pomešajte brašno i C prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umesajte sve u homogenu masu.
Ravnomerno rasporediti smesu za bisvit preko blago zapečnih jabuka. Vratite u rernu, kolač pecite na 180 °C oko 40 minuta.
Kada je kolač pečen izvadite iz rerne. Okrenite ga na tacnu na kojoj planirate da kolač bude dekorisan. Pospite orasima i ostavite da se ohldi.
Kada se ohladi premažite ga C šlagom i ukrasite po želji.
Priprema šlaga:
Odmeriti 100 ml hladne vode (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.
Očistite jabuke i stavite ih u dublju posudu za pečenje. U jabuke dodajte 1 C vanilin šećer. Stavite ih u zagrejanu rernu dok pripremate biskvit.
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanca i lagano dodavati šećer i C vanilin šećer. Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto.
Na kraju dodajte mleko i isključite mikser. Posebno pomešajte brašno i C prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umesajte sve u homogenu masu.
Ravnomerno rasporediti smesu za bisvit preko blago zapečnih jabuka. Vratite u rernu, kolač pecite na 180 °C oko 40 minuta.
Kada je kolač pečen izvadite iz rerne. Okrenite ga na tacnu na kojoj planirate da kolač bude dekorisan. Pospite orasima i ostavite da se ohldi.
Kada se ohladi premažite ga C šlagom i ukrasite po želji.
Priprema šlaga:
Odmeriti 100 ml hladne vode (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.