0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 kg jabuka
300 g C šlaga
5 jaja
1 kašika šećera
5 kašika ulja
5 kašika mleka
1 C prašak za pecivo
200 g brašna
Ispeći koru kao za patišpanj, oljuštiti 1 kg jabuka. Prokuvati jabuke, i kad omekšaju poređati u pleh i preliti smesom.
Peći u rerni na 200 stepeni.
Kada kora bude pečena, prevrnuti koru da jabuke dođu na vrh.
Umutiti šlag i filovati.
Ispeći koru kao za patišpanj, oljuštiti 1 kg jabuka. Prokuvati jabuke, i kad omekšaju poređati u pleh i preliti smesom.
Peći u rerni na 200 stepeni.
Kada kora bude pečena, prevrnuti koru da jabuke dođu na vrh.
Umutiti šlag i filovati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.