burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kolač sa jabukama i šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za biskvit:

3 jaja

9 kašika šećera

3 kašika ulja

9 kašika mleka

9 kašika brašna T-400

1 kesica C Praška za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

Voće:

6 jabuka

2 kesice C Vanilin šećera

2 kašičice cimeta

Šlag:

1 kesica C Šlag topping

100 ml hladnog mleka (iz frižidera)

Kolač sa jabukama i šlagom

Koraci pripreme

Jabuke oguliti, očistiti i iseći na listiće (možete ih narendati ako želite), posuti šećerom po želji (ako su jabuke jako kisele, a ako su dovoljno slatke ne treba), pa ih složiti u dublji pleh (ili šerpu)u koji planirate peći kolač.

Preko jabuka pospite C vanilin šećer i cimet. Stavite ovako pripremljene jabuke u zagrejanu rernu i pecite ih dok pripremate biskvit.

Umutiti mikserom sastojke za biskvit (umutite jaja, dodajte uje, mleko i na kraju brašno sa C praškom za pecivo).

Zatim izliti smesu u pleh (ili šerpu) u koji ste već zapekli jabuke (ali ne sasvim ispekli) i ispecite kolač.

Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz rerne i okrenite na tacnu na koju planirate da vam kolač stoji. Sada će jabuke koje su se pekle na dnu pleha biti na vrhu kolača.

Pospite kolač mlevenim lešnikom ili orahom, i ostavite da se potpuno ohladi.

Zatim, odmeriti 100 ml hladnog mleka (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice.

Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.

Na potpuno ohlađeni kolač namažite pripremljeni šlag.

Kolač ukrasiti dekor mrvicama, mix cvetićima ili po želji.

Naši proizvodi

Kolač sa jabukama i šlagom

Koraci pripreme

Jabuke oguliti, očistiti i iseći na listiće (možete ih narendati ako želite), posuti šećerom po želji (ako su jabuke jako kisele, a ako su dovoljno slatke ne treba), pa ih složiti u dublji pleh (ili šerpu)u koji planirate peći kolač.

Preko jabuka pospite C vanilin šećer i cimet. Stavite ovako pripremljene jabuke u zagrejanu rernu i pecite ih dok pripremate biskvit.

Umutiti mikserom sastojke za biskvit (umutite jaja, dodajte uje, mleko i na kraju brašno sa C praškom za pecivo).

Zatim izliti smesu u pleh (ili šerpu) u koji ste već zapekli jabuke (ali ne sasvim ispekli) i ispecite kolač.

Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz rerne i okrenite na tacnu na koju planirate da vam kolač stoji. Sada će jabuke koje su se pekle na dnu pleha biti na vrhu kolača.

Pospite kolač mlevenim lešnikom ili orahom, i ostavite da se potpuno ohladi.

Zatim, odmeriti 100 ml hladnog mleka (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice.

Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.

Na potpuno ohlađeni kolač namažite pripremljeni šlag.

Kolač ukrasiti dekor mrvicama, mix cvetićima ili po želji.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept