burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

1 kg jabuka

2 kašike cimeta

6 jaja

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

3 C vanilin šećera

100 g mlevenih oraha

250 g šećera

1/2 l mleka

500 g C šlaga

Kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke očistiti i iseći na kockice i skuvati u 2 l vode sa 2 kašike cimeta i 50 g šećera. Kuvati pola sata.

Kada jabuke budu kuvane, ocediti ih i poređati u pleh obložen pek papirom. Posuti sa 50 g šećera i orasima. Zapeći u rerni 10 min.

Umutiti jaja, ostatak šećera, C vanilin šećer, brašno i C prašak za pecivo. Umućenu smesu preliti preko jabuka i peći 15-tak min, dok ne porumeni.

Kada patišpanj bude gotov, izvaditi tepsiju i sa pek papirom okrenuti patišpanj u tepsiji, tako da su sada jabuke na gornjoj strani.

Ostatak kompota u kome su se jabuke kuvale, preliti preko jabuka i patišpanja.

Kada se kolač ohladi, umutiti C šlag i ukrasiti kolač.

Naši proizvodi

Kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke očistiti i iseći na kockice i skuvati u 2 l vode sa 2 kašike cimeta i 50 g šećera. Kuvati pola sata.

Kada jabuke budu kuvane, ocediti ih i poređati u pleh obložen pek papirom. Posuti sa 50 g šećera i orasima. Zapeći u rerni 10 min.

Umutiti jaja, ostatak šećera, C vanilin šećer, brašno i C prašak za pecivo. Umućenu smesu preliti preko jabuka i peći 15-tak min, dok ne porumeni.

Kada patišpanj bude gotov, izvaditi tepsiju i sa pek papirom okrenuti patišpanj u tepsiji, tako da su sada jabuke na gornjoj strani.

Ostatak kompota u kome su se jabuke kuvale, preliti preko jabuka i patišpanja.

Kada se kolač ohladi, umutiti C šlag i ukrasiti kolač.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept