burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaZa 8 osobe

Kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Za 8 osobe

Sastojci

1 kg jabuka

6 jaja

400 g šećera

6 kašika belog brašna

1 C prašak za pecivo

1 l mleka

2 C pudinga sa ukusom vanile

2 C pudinga sa ukusom maline

300 g C šlag krema sa ukusom vanile

Kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Kora:
Tepsiju broja 30, posoliti sa malo kristal šećera, pa naređati jabuke prethodno oljuštene i presečene na pola. Poređati ih u tepsiju i staviti u rerni da se malo zapeku na 200°C.

Dok su one u rerni i čekate da se zapeku, u međuvremenu umutite 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika belog brašna i 1 C prašak za pecivo.

Izvadite jabuke iz rerne, smesu koju smo umutili sipemo preko jabuka i vratimo u rernu da se patišpanj ispeče.

Kada je gotovo, izvadimo iz rerne i okrenemo dok je vruć, na poslužavniku tako da kora dodje odozdo, a jabuke odozgo.

Fil:
U 1/2 l mleka dodati 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom vanile. Skuvati fil krem, i sipati preko jabuka, a u drugih 1/2 l mleka, staviti isto kao u prethodnom, 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom maline.

Kada skuvamo i taj fil, sipati i ovaj fil preko fila od vanile,i ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi, umutiti 300 g C šlag krema sa ukusom vanile i ukrasiti kolač.

Naši proizvodi

Kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Kora:
Tepsiju broja 30, posoliti sa malo kristal šećera, pa naređati jabuke prethodno oljuštene i presečene na pola. Poređati ih u tepsiju i staviti u rerni da se malo zapeku na 200°C.

Dok su one u rerni i čekate da se zapeku, u međuvremenu umutite 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika belog brašna i 1 C prašak za pecivo.

Izvadite jabuke iz rerne, smesu koju smo umutili sipemo preko jabuka i vratimo u rernu da se patišpanj ispeče.

Kada je gotovo, izvadimo iz rerne i okrenemo dok je vruć, na poslužavniku tako da kora dodje odozdo, a jabuke odozgo.

Fil:
U 1/2 l mleka dodati 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom vanile. Skuvati fil krem, i sipati preko jabuka, a u drugih 1/2 l mleka, staviti isto kao u prethodnom, 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom maline.

Kada skuvamo i taj fil, sipati i ovaj fil preko fila od vanile,i ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi, umutiti 300 g C šlag krema sa ukusom vanile i ukrasiti kolač.

Autor

Andrijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept