0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Za 8 osobe
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
Za 8 osobe
1 kg jabuka
6 jaja
400 g šećera
6 kašika belog brašna
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
2 C pudinga sa ukusom vanile
2 C pudinga sa ukusom maline
300 g C šlag krema sa ukusom vanile
Kora:
Tepsiju broja 30, posoliti sa malo kristal šećera, pa naređati jabuke prethodno oljuštene i presečene na pola. Poređati ih u tepsiju i staviti u rerni da se malo zapeku na 200°C.
Dok su one u rerni i čekate da se zapeku, u međuvremenu umutite 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika belog brašna i 1 C prašak za pecivo.
Izvadite jabuke iz rerne, smesu koju smo umutili sipemo preko jabuka i vratimo u rernu da se patišpanj ispeče.
Kada je gotovo, izvadimo iz rerne i okrenemo dok je vruć, na poslužavniku tako da kora dodje odozdo, a jabuke odozgo.
Fil:
U 1/2 l mleka dodati 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom vanile. Skuvati fil krem, i sipati preko jabuka, a u drugih 1/2 l mleka, staviti isto kao u prethodnom, 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom maline.
Kada skuvamo i taj fil, sipati i ovaj fil preko fila od vanile,i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi, umutiti 300 g C šlag krema sa ukusom vanile i ukrasiti kolač.
Kora:
Tepsiju broja 30, posoliti sa malo kristal šećera, pa naređati jabuke prethodno oljuštene i presečene na pola. Poređati ih u tepsiju i staviti u rerni da se malo zapeku na 200°C.
Dok su one u rerni i čekate da se zapeku, u međuvremenu umutite 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika belog brašna i 1 C prašak za pecivo.
Izvadite jabuke iz rerne, smesu koju smo umutili sipemo preko jabuka i vratimo u rernu da se patišpanj ispeče.
Kada je gotovo, izvadimo iz rerne i okrenemo dok je vruć, na poslužavniku tako da kora dodje odozdo, a jabuke odozgo.
Fil:
U 1/2 l mleka dodati 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom vanile. Skuvati fil krem, i sipati preko jabuka, a u drugih 1/2 l mleka, staviti isto kao u prethodnom, 150 g šećera i 2 C pudinga sa ukusom maline.
Kada skuvamo i taj fil, sipati i ovaj fil preko fila od vanile,i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi, umutiti 300 g C šlag krema sa ukusom vanile i ukrasiti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.