0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
1/2 šolje masti
4 žumanca
1 šolja šećera
1 C vanilin šećer
1 šolja izrendanih jabuka
2 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
1 kesica cimeta
džem od šljiva po želji
4 belanca
8 kašika šećera
Žumanca umutiti sa 1/2 šolje masti i šećerom i C vanilin šećerom.
Dodati izrendane, oceđene jabuke, cimet, brašno i C prašak za pecivo.
Masu sipati u podmazan pleh i peći oko 20 min. na 200 C.
Pred kraj pečenja izvaditi pleh iz rerne i premazati kolač džemom od šljiva i odozgo staviti ulupana belanca sa šećerom.
Vratiti u rernu da se dopeče.
Žumanca umutiti sa 1/2 šolje masti i šećerom i C vanilin šećerom.
Dodati izrendane, oceđene jabuke, cimet, brašno i C prašak za pecivo.
Masu sipati u podmazan pleh i peći oko 20 min. na 200 C.
Pred kraj pečenja izvaditi pleh iz rerne i premazati kolač džemom od šljiva i odozgo staviti ulupana belanca sa šećerom.
Vratiti u rernu da se dopeče.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.