burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija13

Kolač sa čokoladom i šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
13

Sastojci

3 jaja

3 kašike fruktoze

100 ml mleka

50 ml ulja

6 kašika brašna

2 kašike C kakao praha

Fil:

500 ml mleka

500 ml vode

2 C pudinga od čokolade

2 kašike C čvrstina

2 kašike fruktoze

200 g čokolade

100 g C šlag krema

Kolač sa čokoladom i šlagom

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa fruktozom, dodati žumanca, zatim mleko, ulje i na kraju umešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Izliti u tepsiju i peći.

Kada se kora prohladi, izvrtati je modlicom - čašicom ili dublicom za jabuke i od izvađenih dela napraviti mrvice.

Za fil pomešati vodu i mleko, malo odvojiti za razbijanje pudinga i C čvrstina, a ostatak zgrejati sa fruktozom.

Kada počne da ključa zakuvati puding i u vruće dodati i čokoladu, pa mešati da se otopi čokolada. Ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi umutiti C šlag krem sa vodom, a najbolje je sa mlekom i napuniti rupice na kori.

Ostatak šlaga dodati ohlađenom pudingu, dodati mrvice od kore i sve lepo izmešati i naneti fil.

Ostaviti kolač u frižideru da se stegne i iseći na kocke.

Naši proizvodi

Kolač sa čokoladom i šlagom

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa fruktozom, dodati žumanca, zatim mleko, ulje i na kraju umešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo. Izliti u tepsiju i peći.

Kada se kora prohladi, izvrtati je modlicom - čašicom ili dublicom za jabuke i od izvađenih dela napraviti mrvice.

Za fil pomešati vodu i mleko, malo odvojiti za razbijanje pudinga i C čvrstina, a ostatak zgrejati sa fruktozom.

Kada počne da ključa zakuvati puding i u vruće dodati i čokoladu, pa mešati da se otopi čokolada. Ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi umutiti C šlag krem sa vodom, a najbolje je sa mlekom i napuniti rupice na kori.

Ostatak šlaga dodati ohlađenom pudingu, dodati mrvice od kore i sve lepo izmešati i naneti fil.

Ostaviti kolač u frižideru da se stegne i iseći na kocke.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept