0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
150 g brašna
120 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C Praška za pecivo
1 kašika C Čvrstina
2 kašike C Kakao praha
1 jaje
50 ml suncokretovog ulja
200 ml mleka
prstohvat soli
2 kesice C Pudinga sa ukusom banane
600 ml mleka
6 kašika šećera
50 g čokolade za kuvanje, za dekoraciju
Mikserom umutite jaje, dodajte šećer i C Vanilin šećer, pa lepo sjedinite.
Potom dodajte i ulje, kratko mutite, pa zatim dodajte i mleko, i na kraju brašno pomešano sa solju, C praškom za pecivo, C Čvrstinom i C Kakao prahom.
Masu lepo sjedinite mikserom uključenim na najmanju brzinu. Smesa će biti dosta retka.
Izlijte je u nauljen i pobrašnjen kalup (tepsiju) prečnika 26 cm i stavite u rernu zagrejanu na 180°C. Pecite 15-ak minuta, ali blagovremeno proverite čačkalicom je li testo pečeno.
Pazite da ne zagori, jer je ionako tamno zbog kakaoa. Pečen biskvit ostavite da se ohladi.
Čokoladu treba narendati na sitno, jer će vam ubrzo zatrebati. Nakon toga, skuvati 2 C pudinga sa ukusom banane u 600 ml mleka, uz dodatak 6 kašika šećera, po uputstvu sa kesice. Odmah ga prelijte preko pečenog biskvita i brzo poravnajte, jer će ubrzo početi da se steže.
Odmah pospite narendanu čokoladu po celoj površini kolača, kako bi krenula da se topi i na taj način kasnije lepo stajala preko pudinga.
Kada se i puding prohladi, možete seći kolač, na šnite ili kocke, kako želite.
Kada se potpuno ohladi, stavite ga u frižider. Izvadite ga 15-ak minuta pre služenja.
Mikserom umutite jaje, dodajte šećer i C Vanilin šećer, pa lepo sjedinite.
Potom dodajte i ulje, kratko mutite, pa zatim dodajte i mleko, i na kraju brašno pomešano sa solju, C praškom za pecivo, C Čvrstinom i C Kakao prahom.
Masu lepo sjedinite mikserom uključenim na najmanju brzinu. Smesa će biti dosta retka.
Izlijte je u nauljen i pobrašnjen kalup (tepsiju) prečnika 26 cm i stavite u rernu zagrejanu na 180°C. Pecite 15-ak minuta, ali blagovremeno proverite čačkalicom je li testo pečeno.
Pazite da ne zagori, jer je ionako tamno zbog kakaoa. Pečen biskvit ostavite da se ohladi.
Čokoladu treba narendati na sitno, jer će vam ubrzo zatrebati. Nakon toga, skuvati 2 C pudinga sa ukusom banane u 600 ml mleka, uz dodatak 6 kašika šećera, po uputstvu sa kesice. Odmah ga prelijte preko pečenog biskvita i brzo poravnajte, jer će ubrzo početi da se steže.
Odmah pospite narendanu čokoladu po celoj površini kolača, kako bi krenula da se topi i na taj način kasnije lepo stajala preko pudinga.
Kada se i puding prohladi, možete seći kolač, na šnite ili kocke, kako želite.
Kada se potpuno ohladi, stavite ga u frižider. Izvadite ga 15-ak minuta pre služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.